Societat

Es dupliquen les agressions LGTBI-fòbiques

La majoria d’atacs a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals es produeixen en espais d’oci i per part de nois joves

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) va alertar ahir de l’augment del nombre d’incidències rebudes en el primer trimestre de l’any respecte al mateix període del 2018, que va arribar fins a les 35, el doble que l’any anterior. El coordinador tècnic de l’observatori, Cristian Carrer, que va anunciar que l’OCH presentarà mensualment un informe sobre l’LGTBI-fòbia a Catalunya, va expressar la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat del col·lectiu i va denunciar que aquest mes de març s’han comptabilitzat fins a onze incidències, cosa que suposa “gairebé una incidència al dia”. Carrer va informar que la majoria d’agressions al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) es produeixen en cap de setmana, moltes en espais d’oci i principalment per part de nois joves.

L’estudi destaca també l’ofensiva d’activitats de coordinació i suport amb les administracions. L’Observatori es va reunir amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i amb el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, per “crear una taula de treball que estableixi els recursos i mecanismes necessaris per facilitar les denúncies i acabar d’implementar la llei LGTBI catalana amb un potent règim sancionador que posi fi al sentiment d’impunitat dels agressors d’una vegada per totes”. Aquesta taula inclourà tant agents institucionals, com ara la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i l’oficina per la no discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, com no institucionals, com ara la Plataforma LGTBI-Cat, el Consell Nacional LGTBI i el mateix Observatori.

Finalment, Cristian Carrer va destacar que diverses entitats ja s’han traslladat al centre LGTBI de Barcelona, servei de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya mitjançant un conveni de gestió, que es va inaugurar fa dos mesos i que des de llavors ha atès ja mig centenar de casos, de manera individual i familiar, i ha donat resposta a diversos casos d’urgència.

LA FRASE

Cal un règim sancionador que posi fi al sentiment d’impunitat dels agressors
Cristian Carrer
coordinador tècnic de l’observatori contra l’homofòbia

LA XIFRA

35
incidències ha registrat l’OCH
aquest any, cosa que suposa més del doble que l’any anterior.

Les ‘Festes amables’ creixen

La campanya Festes amables, promoguda per l’OCH i que consisteix en la col·locació d’estands de sensibilització per erradicar la violència masclista i l’LGTBI-fòbia en espais d’oci, i d’atenció a persones que volen denunciar situacions d’assetjament, discriminació o abús en les festes, augmentarà aquest 2019 la seva presència, segons ha informat la responsable de formació i estudis de l’entitat Francisca Cifuentes. El 2018 la campanya va arribar a quatre festivals i 21 festes i va registrar 543 esdeveniments. Aquest any estarà també, entre altres, al Brunch in the Park, al Brunch in the City i a la Sala Razzmatazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt