Societat

Duran al ple una declaració sobre el pla de Sant Narcís

El govern i les dues associacions de veïns acorden fer-ho en el ple de comiat del mandat del maig

Les entitats van entregar fa una setmana el document sobre el model de barri a Madrenas

El govern de Girona i les dues associacions de veïns del barri de Sant Narcís han acordat dur al ple una declaració institucional sobre el pla integral de Sant Narcís per refermar el compromís de tots els grups del consistori amb aquest pla. La idea és que el text sigui llegit per les presidentes de les dues entitats veïnals al principi del ple que es farà al maig a mode de comiat de mandat, ja que no hi ha temps de fer-ho en l’últim ple ordinari, que serà a l’abril. La decisió es va prendre dimarts passat durant la visita que l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor del barri, Joan Alcalà, van fer a Sant Narcís per veure in situ les necessitats de la zona, i que va servir també perquè les associacions de veïns els entreguessin el document sobre quin model de barri es vol, que els havia demanat l’alcaldessa a l’estiu per acabar de tancar el pla integral.

La inclusió del tema del pla integral de Sant Narcís d’alguna manera en algun ple del consistori abans de les eleccions era una petició de l’associació de veïns de Sant Narcís Sud. La seva presidenta, Dolors Hernández, explica que la seva intenció era incloure-ho en l’ordre del dia del ple ordinari de l’abril, però no ha estat possible i la declaració institucional ha estat una fórmula proposada per l’alcaldessa. Remarca que per al barri és molt important “que no acabi el mandat amb tot pendent” i que hi hagi un compromís que el següent govern, sigui qui sigui, desplegarà el pla. També Alcalà remarca la idea de buscar un text “consensuat amb tots els grups presents al consistori perquè ho assumeixin com un objectiu a fer”. El regidor explica que ara, un cop rebut el document del model de barri, ja treballen per realitzar el document final del pla, que serà consensuat amb els veïns i que es vol tenir fet abans d’acabar el mandat.

Model de ‘barri poble’

El document sobre el model de barri que es vol, consensuat per les dues entitats veïnals, demana com a línia prioritària mantenir “un model de barri poble, que preservi la seva identitat pròpia” alhora que es dona resposta a les necessitats dels veïns. En aquest sentit, es demana “un barri més segur, inclusiu i acollidor”; un model “de mobilitat sostenible amb el trànsit ordenat i que no impliqui que el barri sigui l’aparcament dissuasiu de Girona”; la “preservació del nucli històric com a fet distintiu”; la potenciació del comerç de proximitat, i continuar promovent “la gran activitat associativa i cultural del barri”. També es demana la revisió de la zonificació escolar, la modernització dels sistemes de sanejament i enllumenat, i que “la ràtio d’inversió social respecte als habitants sigui proporcional a la realitat de les persones que hi viuen”. Altres eixos del document, que són més a llarg termini pel seu alt cost, són l’impuls d’un pla d’equipaments “que compensi la mancança històrica” (especialment per a la gent, els infants i els joves) i “reconnectar el barri, especialment la seva zona sud, amb altres zones de la ciutat”, en referència a l’entrada sud del carrer de Barcelona.

La presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís, Carme Castel, subratlla que en el document hi ha “una idea general” en què ara s’haurà d’anar treballant “de mica en mica punt per punt”. Hernández, per la seva banda, assenyala que el document “va lligat a les 98 propostes sorgides en el procés participatiu” i que després de les eleccions caldrà asseure’s amb el nou govern per decidir entre tots què és prioritari fer a curt termini, què s’ha de fer a mitjà i què es deixa per a llarg termini.

Pel que fa a la visita de Madrenas i Alcalà de fa una setmana, Castel en fa un balanç “molt positiu” perquè van poder veure in situ les “coses més urgents” al barri, tot i que assenyala que l’alcaldessa ja n’estava bastant al cas. En aquest sentit, destaca per exemple la necessitat de “fer una repassada” per posar al dia el nucli històric de Sant Narcís, tant pel que fa al sistema de clavegueram i enllumenat, com a l’arbrat i les voreres.

LES FRASES

Ara que ja tenim el full del model de barri farem el redactat final del pla, consensuat amb els veïns
Joan Alcalà
regidor responsable del barri de sant narcís
El document inclou les línies generals del que volem. Les anirem treballant de mica en mica, punt per punt
Carme Castel
presidenta de l’associació de veïns de sant narcís
Volem el compromís de tots els grups. Sant Narcís Sud no pot acabar el mandat amb tot pendent
Dolors Hernández
presidenta de l’associació de veïns de sant narcís sud


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona