Societat

societat

Detenen el cunyat de Barberà pel cobrament de comissions

Agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van detenir ahir José María Corbín, l’advocat i cunyat de l’exalcaldessa de València Rita Barberà –morta el 2016–,per haver cobrat, suposadament, comissions a empresaris que resultaven adjudicataris d’obra pública a la capital valenciana.

Segons van explicar a Efe, l’operació en la qual van detenir Corbín, que consta d’altres detencions i escorcolls, se centra en el suposat pagament d’aquestes comissions. Així, els agents de la UCO van escorcollar el despatx de l’advocat i una desena d’empreses implicades en aquesta presumpta trama de corrupció.

Els agents ja analitzen les factures dels empresaris que haurien participat en el pagament d’aquestes comissions a Corbín, i investiguen si en la trama hi ha més implicats. Corbín exercia d’advocat de l’exsecretària del grup popular a l’Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, processada en el marc d’una investigació per blanqueig de capitals i delicte electoral.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, va confirmar que l’operació es va desplegar arran d’unes “denúncies que va rebre la fiscalia anticorrupció i es va ordenar a la unitat de crim organitzat de la Guàrdia Civil que detingués diverses persones i fes diversos escorcolls, tant en algun despatx d’advocats com en altres seus”.

La primera tinenta d’alcalde de València, Sandra Gómez (PSPV-PSOE), va manifestar que l’operació respon a “un nou cas de saqueig de les arques públiques” del PP, a qui va acusar de representar “el pitjor passat” de València.

El jutjat d’instrucció número 13 de València és l’encarregat de coordinar l’operació que la UCO va desenvolupar ahir i que inclou escorcolls i detencions, segons va informar el TSJ de la Comunitat Valenciana, i l’operació va ser declarada secreta i en fase d’explotació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot