Societat

Dos nens i la seva mare moren en un incendi a l’Hospitalet

Una sobrecàrrega en un endoll hauria estat el desencadenant del foc

Al pis hi havia molts mobles i matalassos, que van fer de combustible i van provocar unes flames molt agressives

Tragèdia a l’Hospitalet de Llobregat. Una dona i els seus fills, un de tres anys i un nadó de dos mesos, van morir dijous en un incendi declarat a casa seva mentre dormien. El foc va començar a la quarta planta d’un edifici del carrer de la Riera Blanca. Els bombers van aconseguir apagar les flames en mitja hora, però no van poder fer res per salvar la vida ni de la mare, de 29 anys i actualment treballadora de la neteja en un hotel, ni del seu fill gran. El nadó va ser evacuat a l’hospital Sant Joan de Déu en estat crític, però finalment també va morir. Una sobrecàrrega en un endoll hauria estat el desencadenant del foc, segons la hipòtesi principal de les investigacions.

El cap d’intervenció dels bombers, Santi Lleonart, va indicar que el foc havia estat “molt virulent” i va cremar molt ràpid perquè el pis afectat era petit i contenia molts mobles, matalassos i material que va actuar com a combustible. Al pis hi vivien sis persones, tres dones (la mare dels nens, la tieta i l’àvia), un home i els dos menors, tots d’origen dominicà. En el moment de l’incendi, l’home no hi era. Una de les dones atrapades pel foc es va penjar d’una finestra del celobert fins que els bombers la van poder rescatar. L’ajuntament de l’Hospitalet ha decretat tres dies de dol oficial per homenatjar les tres víctimes mortals.

L’origen, per confirmar

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va destacar dijous que l’habitatge que va cremar “no és un pis ocupat, la família pagava el lloguer i els serveis elèctrics estaven donats d’alta”, i hi va afegir que “la llum no estava punxada”. També Francesc Belver, primer tinent d’alcaldia de l’Hospitalet, va assegurar que “no es tracta d’un cas de pobresa energètica” perquè la família estava al corrent de pagament de tots els subministraments i no era usuària dels serveis socials. L’incendi hauria començat en un lladre on hi havia diversos aparells connectats i que durant la nit s’hauria sobrecarregat.

LA XIFRA

3
anys
té el nen que va morir a l’incendi juntament amb la seva mare i el seu germà de dos mesos de vida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia