Societat

L’Audiència de Barcelona rebaixa d’un 35 a un 81% les indemnitzacions a familiars de víctimes de Germanwings

La majoria d’afectats van acceptar les compensacions que va oferir l’aerolínia pel sinistre del 2015, però alguns van guanyar una demanda judicial ara revocada

L’Audiència de Barcelona ha rebaixat de forma molt substancial les indemnitzacions que havia fixat una jutgessa de la capital catalana a un grup de familiars de víctimes del sinistre de l’aerolínia Germanwings del 24 de març del 2015 als Alps francesos.

Els quinze afectats -pares o germans de set dels 150 passatgers morts en l’avió que va estavellar el matí d’aquell dia el copilot suïcida alemany Andreas Lubitz- no van acceptar l’oferta que els van plantejar al seu dia la companyia aèria i l’asseguradora Allianz i van decidir interposar una demanda als jutjats de Barcelona.

En una sentència, la secció quinzena de l’Audiència de Barcelona estima parcialment el recurs que les demandades, Germanwings i la seva asseguradora Allianz Global, van presentar contra la sentència de primera instància, que establia indemnitzacions d’entre 104.000 i 220.000 euros per a pares, mares i germans dels morts.

Les indemnitzacions que ha reconegut ara l’Audiència de Barcelona oscil·len entre els 20.625 i els 105.000 euros per cada familiar que ha interposat la demanda, sumes que varien en funció de si la víctima convivia o no amb ells.

Entre altres motius, el tribunal ha rebaixat les indemnitzacions inicialment imposades pel jutjat mercantil, en entendre que els 50.000 euros que la companyia aèria va lliurar als familiars de les víctimes mortals immediatament després de l’accident eren a càrrec de les compensacions futures, no a fons perdut.

Enrique Navarro, soci del despatx d’advocats Clyde&Co, que defensa l’asseguradora de la companyia aèria, ha explicat que Germanwings va ser “generosa” i va oferir als familiars de les víctimes més diners dels que tenia obligació legal d’aportar i els va donar tota l’assistència necessària, cosa que la majoria van acceptar. La sentència inicial els va semblar “desorbitada” i ara la consideren raonable perquè s’assimila a les indemnitzacions per l’accident d’Spanair i a les indemnitzacions inicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona