Societat

La coincidència de vagues en Metro i FGC complica la mobilitat a Barcelona

TMB recomana als usuaris que utilitzin altres mitjans de transport en les hores afectades per l’aturada

Els treballadors del metro tornen a protestar per la problemàtica de l’amiant

La coincidència de les vagues en el Metro de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha complicat la mobilitat dels usuaris en l’hora punta a la capital catalana, on s’ha hagut de regular els accessos en dues estacions de la línia 5 del suburbà barceloní.

Segons ha informat un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a la reducció del servei habitual fins a un 40 per cent dels combois, en aplicació dels serveis mínims, la línia 3 ha estat sense servei durant uns 10 minuts, entre les 7.52 i les 8.02 hores, per la presència de grafiters en l’apartador de Canyelles, un espai que s’utilitza per aparcar els trens que no circulen.

Aquesta incidència ha alterat la freqüència del pas dels combois en la línia 3 i ha fet augmentar les esperes dels usuaris.

Amb motiu d’aquesta vaga, convocada pels sindicats per la problemàtica de l’amiant, s’han establert en el Metro de Barcelona uns serveis mínims que entre les 07.00 i les 09.00 i de 16.00 a 18.00 seran del 40% del servei, i el 20% entre les 21.35 i les 23.35 hores, mentre que la resta del dia els intervals seran els habituals d’un dia laborable.

Igual que en dies de vaga precedents, aquest matí s’ha produït congestió de viatgers en el tram central de la Línia 5, que TMB ha intentat pal·liar amb regulacions a les estacions de la Sagrera i Sagrada Família, a les andanes en direcció Cornellà.

Molts passatgers han mostrat el seu cansament per les nombroses jornades d’atur convocades en el Metro, que habitualment els obliga a acudir abans a les estacions per a no arribar tard als seus treballs, i s’han queixat [de que], a més, han de viatjar “com sardines” dins els combois que formen part dels serveis mínims.

Transports Metropolitans de Barcelona ha advertit que, davant la vaga de treballadors del Metro, no pot garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans en les hores punta i recomana que, fins a on sigui possible, utilitzin altres mitjans de transport.

Vaga als FGC

La vaga en el Metro de Barcelona coincideix aquest dilluns amb una nova tanda d’aturades a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat, que ofereixen el 50% del seu servei habitual en les hores punta per la vaga convocada pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF).

El Departament de Treball de la Generalitat ha establert els serveis mínims en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia el 50% del servei habitual entre les 07.00 i les 09.00, i entre les 17.00 i les 19.00 hores.

Durant la resta de la jornada, la previsió és oferir el servei habitual, malgrat que pot haver afectacions fins que es normalitzi el servei després de la franja de la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona