Societat

Vagues i avaries afecten la mobilitat a l’àrea de Barcelona

Les aturades parcials del metro van coincidir amb incidències en la senyalització a la xarxa de rodalies

A la novena jornada d’aturades parcials del metro de Barcelona s’hi van sumar ahir dues avaries del sistema de control de rodalies de Renfe, que van provocar retards en totes les línies de rodalies des de primera hora del matí i van complicar força la mobilitat en transport públic a l’àrea de Barcelona.

El primer torn d’aturada parcial del metro va començar a les sis del matí, la mateixa hora en què es produïa la primera avaria de la jornada a Renfe. La incidència va afectar el sistema de senyalització als trams de Clot-Badalona i Clot-Sant Andreu Comtal i va acabar provocant retards de més de trenta minuts en totes les línies de rodalies de Catalunya, amb especial incidència a les línies R1, RG1, R2 Nord i R11. Al metro s’hi van produir les aglomeracions habituals a les estacions a primera hora, amb restriccions i regulació d’accés a les andanes de La Sagrera, Verdaguer i Sagrada Família a la L5 i la L1. Segons TMB, els avisos als usuaris per buscar alternatives van fer baixar el volum de passatgers en un 21% respecte a divendres passat. Un cop reparada l’avaria de Renfe i abans que els trens haguessin recuperat els horaris habituals, una altra incidència va afectar la senyalització del tram Clot-Badalona i va fer que les línies R1 i RG1 tinguessin retards de més de 30 minuts durant tot el dia.

LA XIFRA

2
avaries
en la senyalització de la xarxa de rodalies hi va haver ahir, a primera hora del matí, i, un cop resolta, es va tornar a produir al migdia.

La pluja dificulta la circulació

La situació a la xarxa viària catalana va resultar afectada també des de primera hora del matí, en aquest cas per la pluja, que va complicar força la circulació sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i que va ser constant durant gairebé tot el dia. Els que van optar pel transport públic de superfície perquè van fer cas de les recomanacions de TMB per no col·lapsar els serveis mínims del metro, es van trobar amb retards a les línies d’autobús provocats per la intensitat en la circulació habitual en els dies de pluja, que es va fer notar als carrers i les vies d’accés a la ciutat de Barcelona. Les retencions i la congestió es van anar repetint durant tota la jornada amb major o menor intensitat als diferents accessos a Barcelona i en vies com ara la ronda Litoral i la ronda de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona