Societat

Dracs de Barcelona organitza un torneig de futbol contra la transfòbia en el món de l’esport

Reclamen una major visibilitat del col·lectiu LGTBIQ+ en el món del futbol

El col·lectiu Dracs de Barcelona ha organitzat aquest dissabte un torneig de futbol contra la transfòbia per discriminació que pateix el col·lectiu transsexual en el món de l’esport i, sobretot, en el futbol.

Dracs de Barcelona s’ha sumat així a la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora cada any el 17 de maig, amb la celebració de la primera edició de la Dracs & Queens Cup.

La competició ha tingut lloc aquest dissabte al camp de futbol de l’escola Scala Dei, de Barcelona, i hi han participat una cinquantena de persones. Eloi Centellas, jugador de Dracs de Barcelona, ha reclamat una major visibilitat del col·lectiu LGTBIQ+ en el món del futbol.

El col·lectiu ha assenyalat que actualment només hi ha dues futbolistes transsexuals federades en tot l’estat espanyol: Alba Palacios (Las Rozas CF) i Valentina Berr (Terrassa FC) i cap en categories masculines. Han recalcat que “si l’homosexualitat és encara una qüestió pendent d’afrontar en les categories masculines, la transsexualitat és encara un tema molt més tabú”.

Per això, la seva gran reivindicació d’aquest torneig ha estat contra la transfòbia en el món de l’esport. “Hi ha molt que fer en els esports en general, però especialment en el futbol professional”, ha assegurat Steven Landry, president de Dracs de Barcelona.

Eloi Centellas, jugador de Dracs de Barcelona, ha explicat que el col·lectiu va néixer com un grup d’amics que tenen en comú el futbol i volien expandir aquest hobby a la comunitat LGTBI. “El nostre objectiu és donar visibilitat i això significa reivindicar i més en el sector del futbol”.

Centelles ha lamentat que la visibilitat LGTBIQ+ al món del futbol “s’ha quedat estancada i no ha avançat i encara queda molta feina per fer. Els clubs importants catalans no han donat un pas endavant i seria important que fossin exemple i donessin visibilitat i sortís el tema”.

Dracs de Barcelona és una associació LGTBIQ+ i heterofriendly que “promou la integració de les persones, independentment de la seva condició sexual, a través de l’esport i, més concretament, del futbol”.

L’entitat basa la seva activitat en entrenaments setmanals, la participació en una lligueta de futbol 7 i la realització d’altres activitats extraesportives, com ara sortides en grup, xerrades i debats.

Cada divendres juguen una lliga al barri de Canyelles amb altres equips i la idea és fer un torneig anual que és el que han celebrat aquest dissabte. “Com a club som molt jove i la nostra idea és anar creixent i expandint-nos per donar visibilitat” al col·lectiu LGTBIQ+.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona