Societat

Comerç

Comprar amb calma i gust

Turisme de Barcelona organitza cada divendres una ruta per botigues úniques i genuïnes

Són establiments amb història, d’artesania o molt peculiars que ajuden a conèixer millor aquesta ciutat de ‘shopping’

Hi hauran passat milers de vegades pel davant, però molta gent encara no ha entrat a La Colmena, aquesta pastisseria de fa 150 anys de la plaça de l’Àngel de Barcelona, davant de la parada de metro de Jaume I, que fa els caramels més antics d’Europa. Hereva de l’Abella, a La Colmena encara fan els caramels com es feien el 1949 i els emboliquen a mà. Aquest comerç emblemàtic i singular, que destaca també pels torrons de crema cremada i les merengues, un clàssic en els receptaris més antics de la ciutat, és un dels que els divendres es visiten si es fa la ruta de Botigues Singulars que organitza Turisme de Barcelona, una manera de promocionar comerços curiosos i autèntics en una ciutat en què les compres són un dels seus atractius. La ruta – Barcelona Genuine Shops– surt a les 15.30 h del punt d’informació de l’Ajuntament de la plaça de Sant Jaume i dura tres hores. Quedes rebentat però content!

En aquesta ruta que mostra botigues singulars i patrimoni de la ciutat es descobreix una Barcelona molt genuïna. Als qui són de fora els permet conèixer més a fons la ciutat, i als barcelonins els serveix per fixar-se en coses que normalment i amb les presses passen per alt. No totes les botigues que entren en aquesta ruta són antigues, també n’hi ha de noves, però sí que com a denominador comú tenen que són úniques. Una que agrada molt és la de l’artesana Concha Blanch, que pinta seda i és especialista en vanos. Blanch explica al grup com es construeix un vano (que ella en concret fa al seu taller d’Esplugues) i quines són les característiques de la seda pintada a mà i dels anys i anys que duren aquestes peces que si les compres segur que no tindrà ningú més. “També faig tallers per explicar el llenguatge dels vanos, el WhatsApp de fa uns quants anys!”, comenta.

Amb l’ajut d’una guia la ruta porta a visitar establiments com ara Calpa, una botiga de pell de disseny del carrer de Ferran que fa bosses amb figures inspirades en Gaudí, les illes de l’Eixample o els famosos panots de la flor de Barcelona, els que va dissenyar Josep Puig i Cadafalch per a la casa Amatller però que van acabar servint per pavimentar els carrers de la ciutat. També al Gòtic s’entra a la botiga Nayade Joid’art del carrer del Call, el cor del barri jueu, un aparador on trobar joies de diversos autors, o a la xocolateria Be Chocolat by Michel Clément, a Banys Nous, d’un mestre xocolater belga, que fan la xocolata i els bombons allà mateix. Al mateix carrer hi ha Empremtes de Catalunya, amb peces dels millors artesans del país, i a pocs passos, un comerç de bosses i motxilles veganes, Cuco, i Sabon, de productes de cosmètica fets amb matèria primera de la mar Morta. I mentre vas d’una botiga a una altra la guia t’ensenya retalls de l’antiga muralla que encara es conserven, et recorda els famosos que han nascut al barri (Joan Miró, per exemple, va néixer prop de l’ara Museu Picasso, que ocupa diversos palauets del carrer de Montcada), i vas descobrint espardenyeries, botigues d’objectes religiosos, i quan arribes al Born (“Aquí, al passeig és on es feien les justes de cavallers a l’època medieval”, diu la guia) acabes entrant a La Chinata, un paradís dels olis, i a Ètnia, la botiga d’ulleres que ocupa tot un edifici del segle XIX aixecat en el seu moment sobre un annex de Santa Maria del Mar.

25
euros val fer la ruta de botigues singulars que organitza Turisme de Barcelona cada divendres a partir de les 15.30 h i que durant tres hores et du a establiments únics i genuïns de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Investigadors de Sant Pau descobreixen una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol