Societat

Esmorzar-dinar d’Albert Adrià i Romain Fornell a La Gavina

L’Hostal de la Gavina de S’Agaró va donar el tret de sortida a la temporada d’estiu amb una cita gastronòmica d’excepció, un esmorzar-dinar cuinat a quatre mans pels equips dels xefs Romain Fornell, director gastronòmic de l’establiment, i Albert Adrià, amb cinc estrelles Michelin entre tots dos. Però l’àpat, per a una vuitantena de comensals, va superar el concepte anglosaxó del brunch amb una perspectiva més pantagruèlica, horari mediterrani i una sobretaula amb vistes al mar que es va allargar fins a la tarda. Entre les propostes de la carta, una fusió de plats i receptes dels dos cuiners, com ara les olives de Tickets –esferificades–, la síndria infusionada de sangria i el meló de vermut i el bikini trufat, d’Adrià, i el llom alt a la brasa, amb puré de patata Joël Robuchon i mostassa i el cranc reial amb maionesa llimona, de Fornell.Per arrodonir el repertori, clàssics de la casa, com les gambes de Palamós escaldades en aigua de la platja de Sant Pol o les ostres de Joël Dupuch al natural. I una traca final de postres variats elaborats pels dos xefs. La idea del brunch va sorgir l’any passat, després que Fornell i Adrià col·laboressin el juliol de 2018 en el festival gastronòmic anual del restaurant Candlelight, amb un homenatge a la cuina neoclàssica. I la proposta d’ahir, més informal i lúdica en la posada en escena, però seriosa en l’elaboració, va permetre apreciar l’ampli ventall de propostes dels dos xefs. Fornell, alhora, prepara amb el cuiner Nandu Jubany el pròxim festival gastronòmic del Candlelight, previst per a la vetllada del pròxim dimarts 16 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera