Societat

La justícia francesa deixa en llibertat sota control judicial Josu Ternera

L’històric dirigent d’ETA va ser detingut al maig als Alps francesos

Està obligat a lliurar el passaport i té prohibit abandonar el territori nacional

El Tribunal d’Apel·lació de París ha decidit aquest dimecres deixar l’històric dirigent d’ETA Josu Ternera en llibertat sota control judicial. Segons han confirmat a l’ACN fonts del tribunal francès, les condicions de la posada en llibertat impliquen el lliurament del passaport, assegurar una residència i presentar-se periòdicament a la policia. A més, l’individu té prohibit abandonar el territori nacional. Ternera va ser detingut el 16 de maig passat a la localitat de Sallanches, als Alps francesos, per la Guàrdia Civil i la Direcció General de Seguretat Interior francesa. José Antonio Urruticoetxea Bengoetxea, més conegut com Josu Ternera, estava fugit des del 2002 i tenia una Ordre Internacional de Detenció dictada per Interpol.

És el militant d’ETA més buscat pels serveis policials espanyols i francesos. L’operació que va permetre seva detenció portava per nom ’Infància robada’. Ternera vivia al municipi de Saint Gervais les Bains, una zona molt concorreguda per la pràctica d’esports d’hivern. Està a escassa distància de les fronteres entre França, Suïssa i Itàlia.

La recerca de Tercera es remunta al seu pas a la clandestinitat al novembre del 2002, quan era parlamentari per Euskal Herritarrok. Va ser citat a declarar pel Tribunal Suprem per ordenar l’atemptat contra la Casa Quarter de Saragossa, on van morir 11 persones, sis de les quals menors. Les investigacions per trobar-lo han estat permanents, però es van intensificar quan va participar en l’últim comunicat d’ETA el 3 de maig del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia