Societat
Els sopars amb estrelles obren la temporada redescobrint la Lluna
Els tradicionals sopars amb estrelles a la terrassa de l’Observatori Fabra han arrencat la setzena temporada fent una mirada especial a la Lluna. La proposta, que combina l’experiència gastronòmica, la divulgació científica en forma de conferències d’experts i l’observació pel centenari telescopi refractor de la instal·lació, dedicarà algunes de les sessions al nostre satèl·lit. La primera va ser la inaugural, ara fa uns dies, però la més destacada tindrà lloc el 20 de juliol, coincidint amb l’efemèride. Rafael Clemente, un dels màxims experts de la missió Apollo 11, serà l’encarregat de la conferència, i en el menú se serviran, de manera extraordinària, uns entrants creats pel Culinary Institute of Barcelona que s’aproximen molt al menú que va constituir la dieta dels astronautes durant la seva missió.
La proposta, produïda per Sternalia i impulsada per La Caixa, forma part del programa de divulgació científica de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i treu profit de la visibilitat privilegiada de l’Observatori Fabra, el quart centre més antic del món d’aquestes característiques i encara en actiu.