Societat

Mor una professora de l’escola Canigó de Barcelona en un accident a Costa d’Ivori

Deu alumnes que participaven en un viatge solidari al país africà resulten ferides en el sinistre, si bé estan fora perill

Un total de 27 alumnes de segon de batxillerat i universitàries del Col·legi Major Bonaigua anaven a l’expedició

La subdirectora del Col·legi Major Bonaigua i també professora de l’escola Canigó de Barcelona, Teresa Cardona, ha mort aquest dissabte al voltant de les vuit del vespre en un accident d’autobús durant un viatge solidari a Costa d’Ivori, segons han confirmat fons de la institució a l’ACN.

Deu alumnes del centre han resultat ferides en el mateix l’incident i estan sent ateses en un centre mèdic. Segons ha especificat el ministeri d’Exteriors, l’ambaixada espanyola està traslladant personal a la zona per donar assistència consular a les noies ferides i gestionar el trasllat a la ciutat principal del país, Abidjan.

A la sortida hi participaven 27 alumnes de segon de batxillerat del centre barceloní i universitàries del Col·legi Major Bonaigua acompanyades de tres coordinadores. L’expedició va sortir divendres cap a Costa d’Ivori per participar en un projecte de cooperació durant 15 dies a una escola de Yamossouko, on havien de pintar un pavelló i realitzar activitats per als infants. Aquest dissabte van aterrar a Abidjan i, en el viatge fins a la capital, un dels dos minibusos en el qual viatjaven va bolcar per motius que encara es desconeixen. Les deu joves ferides van ser ateses en un hospital de la zona i es troben fora de perill, segons han confirmat fonts de l’escola a l’ACN.

Diversos membres del Col·legi Major Bonaigua, així com de l’escola Canigó i un familiar de la víctima s’han desplaçat fins a Costa d’Ivori. Es desconeix, per ara, quan es farà la repatriació del cos de la professora.

La idea de l’expedició és tornar a Catalunya però dependrà de com evolucionin les properes hores.

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha expressat el seu condol a través d’un missatge a Twitter i ha assegurat que l’ambaixada “està treballant intensament” en l’atenció de totes les joves ferides.

De la seva banda, els consellers Alfred Bosch i Josep Bargalló s’han posat a disposició del centre i de les famílies i han traslladat també el condol a la família de la professora i el seu suport a la comunitat educativa en un moment de “dolor i preocupació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot