Societat

L’‘Open Arms’ desafia Salvini i torna a rescatar migrants

Localitza una barcassa amb 55 persones amb alts nivells de deshidratació després de tres dies a la deriva

El ministre italià ha amenaçat l’ONG d’aplicar-li el mateix tracte que a la capitana del ‘Sea Watch 3’

Després que la capitana del Sea Watch 3, Carola Rackete, hagués estat detinguda, dissabte a Lampedusa, per haver atracat sense permís al port per desembarcar quaranta migrants, el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va amenaçar les ONG que fan tasques humanitàries al Mediterrani d’aplicar-los el mateix tracte. Salvini va advertir directament l’ONG catalana Open Arms, però aquesta ha fet cas omís a les amenaces i, ahir, va tornar a salvar un bot a la deriva.

El vaixell humanitari va localitzar una barcassa de fusta amb 55 persones a bord navegant a la deriva davant costa líbia, en aigües internacionals. L’ONG va alertar immediatament els centres operatius de Malta i Itàlia, informant que a bord hi havia també 4 nadons, 3 dones embarassades i que tots ells presentaven un alt índex de deshidratació, ja que haurien estat al mar durant tres dies. Després d’avisar les autoritats, 11 dels 55 nàufrags amb necessitats mèdiques, van ser traslladats per la Guàrdia Costanera italiana fins a Lampedusa. Itàlia va respondre a la petició d’assistència de l’ONG catalana i va enviar una patrulla de la Guàrdia de Finances a la zona, que es va fer càrrec de tots els nàufrags, que a l’hora de tancar aquesta edició havien de traslladats a les localitats sicilianes de Pozzallo i Licata.

El rescat d’aquest bot per part de l’ONG catalana arriba hores després que la matinada de dissabte Carola Rackete, la capitana del Sea Watch 3, amb 42 migrants a bord, hagués atracat al port de Lampedusa sense permís i hagués posat fi a una odissea de disset dies. La comandant alemanya, convertida en un símbol contra les polítiques migratòries de Salvini per haver desafiat la seva prohibició, va ser detinguda acusada “de resistència o violència contra una nau de guerra” per haver col·lidit durant la maniobra d’entrada al moll amb una embarcació de la Guàrdia de Finances que intentava barrar-li el pas. Ahir, Rackete va demanar disculpes a aquest cos policial. “Es va fer una maniobra en condicions extremadament difícils, però no hi va haver cap acte criminal ni la voluntat de fer mal a la patrulla o matar algú, només la necessitat de salvar vides”, va dir un dels advocats de Sea-Watch, Salvatore Tesoriero, que hi va afegir que la jove comandanta estava exhausta. “La situació era desesperada. El meu objectiu era simplement dur a terra aquelles persones”, va dir el lletrat citant Rackete, que es troba sota arrest domiciliari a Lampedusa i podria enfrontar-se a una pena de presó. “No va ser un acte de violència, només de desobediència”, va explicar la jove capitana alemanya en una entrevista al diari italià Corriere della Sera.

LA XIFRA

4
nadons
i tres dones embarassades es trobaven a bord del bot de fusta rescatat per Open Arms.

LA FRASE

No va ser un acte de violència, només de desobediència
Carola Rackete
Capitana del vaixell de rescat humanitari ‘Sea Watch 3’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges