Societat

L’Audiència Nacional prorroga la presó preventiva dels tres terroristes processats pels atemptats de La Rambla i Cambrils

La mesura del tribunal s’ha pres abans que expiri el termini màxim de dos anys que estableix la llei

El titular del jutjat 4 de l’Audiència Nacional, José Luis Calama, ha acordat la pròrroga de la presó preventiva pels tres terroristes processats que van atemptar a la Rambla de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost del 2017.

Es tracta de Mohamed Houli Chmlal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, que estan processats per delictes d’integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d’explosius i d’estralls en grau de temptativa, en el cas dels dos primers, i únicament de col·laboració en organització terrorista en el cas de Ben Iazza, que és qui segons la instrucció va facilitar el material per a fer explosius i va ajudar en el transport.

L’Audiència ha adoptat la decisió després d’escoltar les parts i la pròrroga s’adopta quan està a punt d’acabar el termini de dos anys de presó preventiva establert per llei abans de la revisió. Previsiblement es mantindrà fins a l’inici del judici a l’Audiència Nacional que hauria de tenir lloc en els pròxims mesos, un cop l’Audiència ja ha ratificat el processament que va dictar el jutge instructor del cas, Fernando Andreu.

El febrer del 2019 la Secció Segona de l’Audiència ja va rebutjar els recursos que havien presentat les defenses, en un escrit on els magistrats van deixar en mans del tribunal que els jutjarà la imputació per possibles delictes d’assassinat.

Són els tres únics suposats terroristes que estan en presó preventiva, ja que la resta d’integrants de la cèl·lula van morir a l’exposició d’Alcanar o van ser abatuts pels Mossos.

Per la seva banda, el sindicat de Mossos USPAC, que actua com a acusació particular, ha publicat al seu compte de Twitter que durant la vista ha demanat que es mantingui la presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges