Societat

Carnet del camí Oliba per als senderistes

Se segella als llocs de pas de la ruta i dona descomptes als usuaris

La gent que faci a peu el camí Oliba (una ruta a peu pel centre de Catalunya, entre el monestir de Montserrat i els Pirineus del Ripollès, resseguint el GR 151) pot demanar el carnet que l’associació Rutes del Romànic acaba de posar en circulació, i que distribueixen ajuntaments, oficines de turisme i punts d’informació dels municipis de l’itinerari. A l’estil del camí de Sant Jaume, els senderistes podran anar segellant el carnet als municipis de la ruta (entre què hi ha Molló, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll) i, en completar-lo, obtindran un diploma que ho acredita. El carnet, a més, permet obtenir descomptes en diferents establiments de la ruta i, un cop a l’any, dona dret a participar en el sorteig d’una estada de cap de setmana.

Més de 200 km

El xamí Oliba –el nom fa referència a qui va ser abat de Ripoll en època de l’expansió del cristianisme per l’actual territori de Catalunya– creua les comarques del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona. A Rutes del Romànic expliquen que és un itinerari poc exigent des del punt de vista físic i que disposa de força serveis turístics i comercials.

En total, són una mica més de 200 km, que els promotors proposen fer repartits en 18 etapes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia