Societat

El servei de Rodalies recupera el nivell d’ús d’ara fa tretze anys

Els viatgers diaris de Rodalies han augmentat del 10%, fins a 449.316 usuaris, segons el darrer estudi de la companyia Renfe, que abraça el període del 2018 fins a l’actualitat. En el cas de Barcelona, el creixement ha estat de l’11,2% en la mitjana d’utilització diària, amb un total de 410.984 clients cada dia. Aquesta xifra representa el segon màxim històric i s’acosta a les xifres del 2006, abans de l’esclat de la gran crisi econòmica, quan el servei de tren de proximitat a la gran Barcelona arribava a 411.400 viatgers diaris. Segons Renfe, les xifres mostren la recuperació del sector i el situen en nombres molt similars als de fa tretze anys.

Pel que fa a tot Catalunya, on més s’ha notat un creixement és a la rodalia de Girona, amb 2.615 viatgers, gairebé 15% més en relació amb les dades del 2018. En el cas del Camp de Tarragona, l’increment detectat en la demanda és del 9%.

L’augment de l’ús del ferrocarril no es produeix només en els trajectes de curta distància, sinó també en l’àmbit dels trens regionals, en què hi ha una alça de fins al 8%, amb 34.906 usuaris diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia