Societat

Quatre propostes per als ajuntaments

Serveis socials, habitatge, inserció laboral i ciutadania són els camps en què els nous governs municipals

han d’incidir en la present legislatura

Un equip de Càritas a Barcelona ha resumit en quatre grans propostes les inquietuds de les persones treballadores, voluntàries i participants de l’entitat que poden servir de guia per als governs municipals que s’acaben de configurar: serveis socials, habitatge, inserció laboral i ciutadania.

Pel que fa als serveis socials, l’equip considera que els pobles, barris i ciutats en necessiten més i un millor desplegament. Cal generar un consens que vagi molt més enllà d’una legislatura, un acord que permeti mantenir una política social. Els serveis socials han d’estar millor finançats, han de tenir més recursos humans i han de tenir més capacitat .

Les Càritas de Catalunya situen l’habitatge com el principal factor d’exclusió social. A la diòcesi de Girona un 36% de les persones ateses no disposa d’una llar en condicions: Necessitem polítiques d’habitatge que donin resposta a les emergències, però que també apostin per un disseny estructural de llarg termini. Cal generar un consens que incrementi el parc públic de lloguer social i assequible. La inserció laboral i la precarietat laboral no pot passar per alt als governs municipals. Un 18% de les persones ateses a Càritas Diocesana de Girona són treballadors en actiu, que no disposen de prou ingressos per viure amb dignitat. Però la gran majoria de persones ateses mostra grans dificultats per trobar feina i s’apropa a Càritas per conèixer la llengua, per rebre formació bàsica o per obtenir eines i recursos per accedir al mercat laboral. Cal fer dels serveis d’ocupació veritables espais de recuperació de persones, eines que les ajudin a sortir de les situacions de precarietat laboral. Cal fer extensiu el dret de ciutadania a totes les persones immigrants que viuen amb gairebé tots els drets vulnerats. El padró és la porta d’accés a l’educació, la sanitat o serveis socials i és per això què independentment de si té contracte de lloguer o no cal permetre a tothom empadronar-se allà on viu, la qual cosa farà que les persones tornin a ser ciutadans a les ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona