Societat

El 50% dels morts de trànsit van donar positiu en alcohol i drogues

El conseller Buch apel·la a la responsabilitat

El 23% dels accidents mortals passen a l’estiu

El 50% dels conductors morts durant el 2018 van donar positiu en alcohol, drogues i/o psicofàrmacs, segons les xifres que va fer públic ahir el conseller d’Interior. Miquel Buch va recordar que és ara, a l’estiu, quan es produeixen el 23% dels accidents mortals de tot l’any (el 2018 van morir 46 persones entre juliol i agost) i va demanar prudència tot recordant que cal evitar conductes de risc i no relaxar-se en, per exemple, l’ús del cinturó de seguretat.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos incrementaran els controls i posaran més mesures de seguretat, però el conseller Buch va recordar que “qui finalment decideix utilitzar el mòbil o consumir alcohol i agafar un vehicle, per exemple, són els mateixos conductors i conductores”. També va recordar que el 55% de les víctimes mortals han tingut els accidents en cap de setmana i que la majoria d’accidents passen els divendres i els diumenges a la tarda.

De l’1 de gener al 15 de juliol han mort a les carreteres catalanes 86 persones, un 16% menys que les 102 del mateix període de l’any passat. Tot i que la reducció és quasi del 30% respecte del 2010, aquesta dada no satisfà l’administració, que s’havia marcat com a objectiu una reducció del 45%. Els accidents amb morts, a més, només han baixat un 5%, de 86 a 82, ja que l’any passat hi va haver més accidents amb múltiples víctimes.

En els accidents mortals han augmentat un 10% les causes associades a la falta d’atenció i un 18% a l’excés de velocitat. A més, durant aquest 2019 s’ha notat una reducció respecte del 2018 d’un 10% en l’ús del cinturó entre els ocupants morts, i un 33% entre els ferits greus. En el 35% dels casos de vehicles accidentats, circulaven sols, davant del 31% del 2018, cosa que significa que la causa més probable va ser una distracció, somnolència, excés de velocitat o presència d’alcohol i drogues. Aquest 2019 també ha pujat un 23% l’accidentalitat de la gent gran. 27 persones majors de 65 anys han mort fins al 15 de juliol (l’any passat, 22).

LA FRASE

Qui decideix utilitzar el mòbil o consumir alcohol i agafar un vehicle són els conductors
9
Miquel Buch
conseller d’interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla