Societat

Mig centenar de persones es concentren a l’Hospitalet contra la mort d’una veïna assassinada presumptament per la seva exparella

L’Ajuntament ha facilitat atenció a la família de la víctima per protegir el fill d’un any que tenien en comú ella i l’agressor

Prop de mig centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per condemnar la mort d’una veïna, de 21 anys, assassinada presumptament per la seva exparella.

El consistori ha volgut transmetre la “condemna absoluta” contra la violència masclista i ha demanat als veïns que col·laborin per denunciar qualsevol vexació cap a les dones. La regidora d’Igualtat, Laura Garcia, ha transmès el condol a la família i amics de la víctima, en especial a la comunitat de l’Esplai la Florida, on la noia participava activament. Garcia també ha dit que l’Ajuntament ha facilitat atenció als familiars de la noia per protegir el fill d’un any que tenien en comú ella i el presumpte agressor.

Mentrestant, continua la investigació per esclarir les causes del crim. L’exparella de la víctima, un noi de 22 anys resident a l’Hospitalet, és des d’ahir dilluns en mans dels Mossos d’Esquadra. La policia l’ha estat interrogant durant aquest dimarts, i l’home passarà a disposició judicial no més tard de dijous al matí. La causa la dirigeix el jutjat de violència contra la dona de l’Hospitalet de Llobregat.

En paral·lel a la concentració d’aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha decretat tres dies de dol. Al seu torn, la Generalitat i la Delegació del govern espanyol també han condemnat el crim, han expressat el condol a la família i han convocat minuts de silenci. A la Delegació s’ha celebrat una concentració silenciosa aquest migdia, mentre demà dimecres a les 12 h es farà davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (ICD), a la plaça Pere Coromines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella