Societat

El ‘topless’ deixa de ser una pràctica prohibida a la piscina de Figueres

L’alcaldessa, Agnès Lladó, justifica la mesura “per la no discriminació de gènere”

Les xarxes socials s’encenen amb comentaris que ho critiquen

“A partir d’avui Figueres no limita el topless a la piscina municipal. Treballem dia a dia per la no discriminació de gènere.” Amb aquesta piulada aquest dijous a les xarxes socials, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, anunciava que s’aixecava el vet a la pràctica del topless.

La piulada, però, va recollir en poques hores més de dos-cents comentaris, que tal com suggereix un usuari podrien donar peu a un estudi sociològic. Tot i que també hi ha qui felicita l’alcaldessa per la mesura, la majoria la critica. A banda dels qui qüestionen que aquesta sigui una decisió necessària i que reclamen que l’Ajuntament es dediqui “a altres temes”, també hi ha qui apel·la a criteris de moralitat. Maria Àngels Olmedo, exportaveu del PP a Figueres (partit avui sense representació al consistori), és qui resumeix aquest pensament: “Amb això, l’únic que s’aconsegueix és una ruptura de gènere: principis de moral, principis estètics, de bon gust, educació familiar... Hem de preservar els valors educatius i respectar l’ideari familiar”, escriu.

Des de l’Ajuntament expliquen que el que s’ha fet és senzillament seguir les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya; l’estiu passat, Rafel Ribó, arran d’una queixa de la plataforma Mugrons Lliures, va emetre un informe en què concloïa que la prohibició de fer topless discrimina les dones i limita la llibertat d’expressió. El síndic recalca que les normes només se centren a regular la indumentària femenina, la majoria restrictives, però cap piscina limita l’ús del banyador tipus eslip o tanga per als homes, i resol demanant que les regulacions de les piscines incloguin perspectiva de gènere.

En el cas de Figueres, el que ha fet l’Ajuntament és retirar dels rètols d’usos i conductes a la piscina la consigna que prohibia explícitament la pràctica del topless. “A qui no li agradi ensenyar els pits té tot el dret a tapar-se’ls, però coses com aquestes fan veure que la igualtat mai ha estat possible per coses així. És molt trist”, conclou un d’aquests comentaris a les xarxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia