Societat

El vigilants de seguretat del Prat denuncien “molta pressió” i una “vigilància” extraordinària als llocs de treball

El comitè de vaga es reafirma en una protesta “indefinida” tot i que els serveis mínims del 90% en facin “inviable” el seguiment

La presidenta del comitè subratlla que estan “oberts” a negociar amb Trablisa però que no hi ha hagut cap moviment

La presidenta del comitè d’empresa de Trablisa a l’aeroport del Prat, Genoveva Sierra, ha denunciat aquest dissabte que els vigilants de seguretat estan rebent “molta pressió” en els llocs de treball, amb una “vigilància que durant l’any no hi és, de la Guàrdia Civil i per tot arreu”, i ha assenyalat que els estan qüestionant procediments habituals: “No entenem perquè abans de la vaga hem de treballar d’una manera i ara ho hem de fer d’una altra”.

La presidenta del comitè d’empresa del centre de treball ha lamentat que “realment no hi ha vaga” perquè amb uns serveis mínims del 90% és “inviable”. Ara bé, Sierra, que és membre del comitè de vaga, ha reiterat que la protesta és “indefinida” i ha assegurat que ara com ara no hi ha negociacions amb Trablisa per solucionar el conflicte: “El nostre telèfon no sona [per part de l’empresa]”.

“Tenim pressió de tot arreu. Suposo que és una escala”, ha advertit Sierra en una atenció als mitjans de comunicació aquest dissabte al matí, en la segona jornada de vaga dels vigilants de seguretat de l’Aeroport del Prat, que, ara com ara, està tenint poca incidència. Com a exemple de canvis a l’hora de treballar, Sierra ha recordat que les bosses que tenen per als passatgers que han de passar líquids pels controls de seguretat van desaparèixer la nit que va començar la vaga.

Com ja va apuntar en la primera jornada, Sierra ha afirmat que “s’està vulnerant el dret a vaga dels treballadors” i ha assenyalat que els serveis mínims decretats del 90% fan que hi hagi més treballadors dels que seria habitual. “No hi ha un seguiment real. Bàsicament l’estem fent els onze membre del comitè de vaga”, ha indicat.

Sierra assegura que continuaran amb la vaga tot i les “pressions” i que no estigui tenint massa incidència ara com ara, fet que atribueix als serveis mínims. “La vaga és indefinida, i tant. No ens queda una altra, tot el que vam aconseguir amb l’esforç del 2017 ho hem perdut, i també drets que havíem aconseguit quan va obrir l’aeroport. Ens ho han tret tot”, ha dit.

Sierra ha posat d’exemple d’aquests greuges una distribució diferent de les vacances, amb 20 dies a l’hivern i 10 a l’estiu (abans eren 15 i 15) o un cap de setmana de festa que per conveni els toca i que ara no fan, ha assegurat.

La presidenta del comitè d’empresa ha subratllat que estan “oberts” a negociar amb Trablisa però ha dit que no hi ha hagut cap moviment: “No podem fer res, tant de bo”. Ara bé, confia que l’empresa reaccionarà en algun moment, sobretot per tractar-se d’una infraestructura estratègica.

Sierra ha avançat que en els propers dies podrien presentar al jutjat una nova denúncia que tindria a veure amb aquest tipus de pressions als treballadors, però ha preferit no donar-ne més detalls de moment.

Aquest divendres, el comitè d’empresa ja va denunciar que la companyia va obligar set vaguistes a treballar, després que es presentessin al seu lloc de treball per comprovar si estaven cridats als serveis mínims.

Com que no era el cas, es van acollir al dret a vaga i, segons ja va explicar Sierra aquest divendres, el director corporatiu els va comentar que havien de treballar igualment i que sinó “haurien d’acatar les conseqüències”.

La cap de Recursos Humans de la companyia, Pilar Albacete, va negar les acusacions i va assegurar que l’únic que havien fet és notificar-los els serveis mínims que haurien de fer en els propers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona