Societat

Activat el pla Inuncat per la intensa pluja de les darreres hores

El telèfon 112 rep un total de 364 trucades per incidències relacionades amb les pluges fins les 7 hores

S’ha interromput la circulació de trens entre St. Vicenç de Calders i Vilanova per la caiguda d’arbres a la via

Protecció Civil ha activat aquest dilluns el pla Inuncat per les fortes pluges descarregades en les darreres hores especialment al Baix Penedès i al Garraf. Les pluges afecten també Baix Llobregat i Barcelonès. S’han superat els 40 litres per metre quadrat en mitja hora.

En concret, les pluges han deixat 56 litres per metre quadrat en 30 minuts a Cunit, 41 a Sant Pere de Ribes, 36 a Vilarodona i 27 a Tarragona, entre d’altres. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès dos avisos hidrològics al Baix Penedès i el Garraf per alertar de l’increment del cabal de les rieres.

Així, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 364 trucades per 264 incidències relacionades amb les pluges fins a les 7 hores d’aquest dilluns.

Derivat de les trucades, els Bombers de la Generalitat han atès ja 103 avisos per pluja, principalment a la comarca del Garraf. En tots els casos es tracta d’inundacions de baixos, aparcaments i acumulació d’aigua en carrers, rotondes i terrats d’edificis. No hi ha cap persona ferida.

A Vilanova i la Geltrú la circulació per la majoria del carrers de la població és molt dificultosa i hi ha hagut problemes d’accés a l’estació de Renfe del municipi, tot i que a hores d’ara ja s’ha restablert la situació.

De fet, a primera hora del matí s’ha interromput la circulació de trens entre St. Vicenç de Calders i Vilanova per la caiguda d’arbres a la via com a conseqüència de la tempesta de la nit. Els trens R13, R14, R15 i R16 han estat desviats via Vilafranca.

A les 8 hores, han començat a circular per una sola via i les afectacions superen els 30 minuts a les línies R2 Sud, R13, R14, R15 i R16. I cap a dos quarts de deu, s’ha restablert la circulació per ambdues vies entre St Vicenç de Calders i Vilanova.

A més, s’ha activat en alerta el Pla d’Autoprotecció (PAU) a la C-32 a Sitges-Castelldefels per les tempestes i aigua a la calçada. En aquests moments hi ha dos carrils tallats a la C-32 a Castelldefels sentit Barcelona per inundacions.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha apuntat que, hores d’ara, els ruixats i els xàfecs són més dispersos i afecten principalment al prelitoral central i nord. Les previsions indiquen que amb el pas de les hores la nuvolositat minvarà d’oest a est i s’obriran clarianes a bona part de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres