Societat

Els bicitaxis creixen al rebuf d’un buit legal

Barcelona vol una nova norma per fer front al transport il·legal de turistes

La ciutat de Barcelona té autoritzats 500 bicitaxis perquè treballin en el transport de turistes en unes rutes i condicions delimitades. En realitat n’hi ha més de dos mil funcionant. Les dades són del mateix Ajuntament, però coincideixen amb les apreciacions dels conductors d’aquests vehicles que s’hi dediquen de manera legal. “D’un any per l’altre jo crec que s’han triplicat”, assegura l’Andrés, un veneçolà que es dedica a aquest negoci des de fa quatre estius.

Per posar fre a la proliferació d’aquests vehicles que ocupen les zones turístiques de la ciutat i els itineraris dels vianants, moltes vegades sense cap mena de respecte, l’Ajuntament du a terme campanyes periòdiques d’inspecció i sanció que són insuficients per fer net. La mateixa regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va reconèixer ahir que aquesta activitat turística es beneficia de viure en uns llimbs legals que dificulten l’acció del control administratiu. Per aquest motiu, l’Ajuntament intensificarà a la tardor contactes amb les administracions competents en matèria de regulació de la mobilitat per tirar endavant una reforma legal que doti la policia de mecanismes més efectius. Alarcón va explicar que es parlarà amb la Direcció General de Trànsit perquè els bicitaxis siguin considerats vehicles i, per tant, siguin sotmesos a les mateixes exigències de circulació que qualsevol altre, i també es parlarà amb la conselleria de Territori amb competències en l’àmbit del transport de passatgers.

Que no hi hagi instruments legals no vol dir que no s’hi estigui a sobre. Per exemple, el mes de juliol es van confiscar 122 vehicles que no tenien l’autorització per circular. Aquesta autorització es concreta de manera visible amb un adhesiu de color gris que es porta al quadre del vehicle amb un codi QR de l’empresa BSM, que és la concessionària municipal del servei.

Quan els agents aturen un vehicle, el primer que miren és que porti el codi i posteriorment analitzen la documentació, el registre i l’assegurança, entre altres requisits. Els agents també comproven que els vehicles facin una de les dues rutes que només tenen autoritzats de fer, tal com estableix el decret que va dictar l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona