Societat

Batlle demana calma pel repunt de fets violents

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona recorda que la policia ha respost bé als últims casos d’agressions

“Anàlisi serena i responsable en la crisi de seguretat.” El màxim responsable de Seguretat de la ciutat de Barcelona, el cinquè tinent d’alcaldia, Albert Batlle, no va amagar que la ciutat té un greu problema però va demanar que aquest es tracti sense dramatismes ni hiperventilacions. Batlle va parlar ahir davant els mitjans de comunicació, en una compareixença no prevista, per donar resposta al neguit mediàtic i també ciutadà que han generat els últims casos de violència al carrer, amb l’encadenament de fins a quatre casos d’apunyalament als carrers de Barcelona.

El regidor va voler posar a davant de tot les dades estadístiques que, si bé expliquen que en termes generals Barcelona ha patit un increment del 9% de fets delictius, en el cas dels delictes contra les persones –que estan centrant l’atenció mediàtica aquestes últimes setmanes– s’ha registrat un descens de l’1,27% durant els primers sis mesos de l’any.

El regidor va assegurar de manera taxativa que l’Ajuntament està “posant remei” als problemes de seguretat i va destacar que hi ha més presència policial al carrer i que hi ha una resposta ràpida dels cossos de seguretat. “Un apunyalament és un fet greu, però el que és realment important és la reacció de la policia, que ha actuat ràpidament.”

Batlle, que va voler agrair la feina dels Mossos, parlava per exemple de la detenció d’un home de nacionalitat albanesa que es relaciona amb l’apunyalament de dues persones a Nou Barris. Darrere aquests atacs sembla que hi hauria una motivació de caràcter racial.

La compareixença de Batlle es va produir l’endemà d’una nit en què es van tornar a produir incidents violents a Barcelona, tots, segons va dir el regidor, vinculats a un món de marginalitat. També ahir, i en una acció combinada entre Mossos i Guàrdia Urbana, es van desmantellar diversos narcopisos als barris de Sant Antoni i el Poble-sec. Segons batlle aquest és un fenomen “residual”.

LA FRASE

Els apunyalaments són greus, però l’important és que la policia ha reaccionat amb rapidesa
Albert Batlle
tinent d’alcaldia de prevenció i seguretat

Estadística i percepció de la gent, realitats paral·leles

Les estadístiques a la baixa no casen amb la percepció d’inseguretat que es viu en alguns barris de Barcelona, per exemple a Santa Caterina i el Born. En aquesta zona de la ciutat fa anys que s’està acostumat a patir el flagell de carteristes i petits delinqüents, però aquest any es detecta un increment de l’activitat delictiva lligada a l’augment de l’ús de la violència, i tot això, segons diverses fonts, vinculat a la presència de joves estrangers. Per exemple, els treballadors d’una ferreteria del carrer Carders, a tocar de la capella d’en Marcús, la setmana passada van sortir al carrer per auxiliar uns turistes a qui estaven robant dos joves. Els delinqüents, en comptes de fugir, van entrar a un establiment veí, van comprar un ganivet i van sortir al carrer per amenaçar els treballadors de la ferreteria. També un membre de la seguretat del Museu Picasso sosté que aquest estiu observa una actitud de més violència, amb ús d’armes blanques, entre aquests joves delinqüents. El carrer Montcada, amb el Museu Picasso, és una de les zones on habitualment acostumen a actuar aquests lladres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES