Societat

Barcelona inverteix 11,4 milions d’euros en obres als mercats municipals

Aquest estiu s’executen reformes de millora en 30 dels 43 equipaments existents

La Boqueria és un dels cinc centres on es faran “grans actuacions”

Un total de 30 mercats de la ciutat estan en obres aquest estiu. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, està duent a terme aquestes actuacions, que van des de petites reformes que es finalitzaran aquest mateix mes fins a grans remodelacions amb mesos de durada. En tots els casos, s’indica que l’objectiu és actualitzar les instal·lacions dels mercats i millorar-les, i així poder mantenir el seu funcionament o adaptar-se a nous paràmetres de sostenibilitat.

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, va detallar ahir que l’Ajuntament invertirà 11,4 milions d’euros al llarg del 2019 en la xarxa de mercats municipals de la ciutat. Les actuacions de millora es concentren en 30 dels 43 mercats de la ciutat, dada que representa el 75% dels mercats de la xarxa. Ballarín va manifestar la voluntat del consistori per introduir a partir d’aquest mandat una partida específica en el pressupost municipal destinada al “manteniment preventiu de la totalitat de la xarxa de mercats municipals”. La regidora va valorar “molt positivament” el fet que tant des del consistori com per part dels paradistes s’està duent a terme una aposta “ferma i sostinguda en el temps” per mantenir la qualitat dels mercats. En aquest sentit, Ballarín també va explicar que amb el pla estratègic de mercats, que abraça el període 2015-2019, el total invertit en la xarxa serà de gairebé 127 milions d’euros, 102 de finançament públic i 24 més aportats pel sector privat.

Pel que fa a les reformes que s’estan duent a terme al llarg d’aquest any, destaquen cinc “grans actuacions”, que es duran a terme als mercats de la Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i Mercè i que suposaran una inversió de 2,1 milions d’euros en total. En el cas de la Boqueria, es preveu que les obres comencin a l’octubre i consistiran en la instal·lació d’un sistema unificat d’extracció de fums a la coberta dels bars i en la construcció d’una aula de formació polivalent per als clients en un espai alliberat de la planta del mercat.

També es faran obres d’adequació d’instal·lacions, millores d’accessibilitat i sostenibilitat en diversos mercats, amb una inversió global d’1,9 milions d’euros. Entre aquestes actuacions, destaquen la millora de la xarxa de drenatge en alguns mercats, com els d’Hostafrancs, Concepció, Sarrià i Sants, la millora en accessos, millores de sostenibilitat i la instal·lació d’ascensors. Totes aquestes actuacions s’emmarquen, segons Ballarín, dins de la voluntat de l’Ajuntament de convertir els mercats municipals en espais “més amables, tant per als comerciants com per als compradors, i més inclusius i competitius”.

També estan en marxa els projectes de remodelació dels mercats del Bon Pastor, que l’Ajuntament preveu reobrir a l’octubre; de la Vall d’Hebron, que ja es troba en funcionament i que acabarà les obres a la tardor; de Sant Andreu, que es traslladarà a finals del 2020 a la seva ubicació definitiva, i de l’Abaceria, que reprendrà les obres d’enderroc a l’octubre i que començarà la construcció de la nova instal·lació la primavera del 2020. El govern de Colau també va avançar dos nous projectes de remodelació als mercats d’Horta i de Montserrat.

LA FRASE

Les reformes tenen l’objectiu de fer més competitius i més amables els mercats municipals
Montserrat Ballarín
Regidora de comerç, mercats, règim intern i hisenda

LA XIFRA

5
mercats
municipals concentren les grans obres d’enguany: la Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i Mercè.

LA DATA

2019
Finalitza el pla estratègic
de mercats
, iniciat l’any 2015, i que haurà suposat una inversió de prop de 127 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona