Societat

El TSJC encara anul·la sancions a entitats financeres pels pisos buits

Les sancions a entitats bancàries que tenien pisos buits tancats durant més de dos anys –amb l’objectiu d’incentivar el lloguer davant la crisi habitacional– que van començar a imposar ajuntaments com el de Terrassa i Granollers fa cinc anys i que per primer cop van ser tombades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el desembre de 2018, encara porten feina a l’alt tribunal català, perquè ha de resoldre de forma individual els recursos contra les sancions, tot i haver fixat una doctrina.

Així, la sala tercera del contenciós administratiu del TSJC el 14 de juny passat donava la raó a la Sareb i anul·lava una sanció dictada per l’Ajuntament de Granollers el 2016 i a la qual inicialment havia donat el vistiplau el jutjat contenciós administratiu 3 de Barcelona. Pel TSJC, els consistoris no tenen potestat per sancionar perquè aquesta és de la Generalitat i hi afegeix que les vies coercitives que recollia la llei del dret a l’habitatge 18/2007 van ser derogades per la llei 8/2011 de promoció de l’activitat econòmica. Ho repeteix en un altra resolució del juny contra el consistori terrassenc. Amb la primera negativa, Terrassa va presentar un recurs al Tribunal Constitucional, i el juliol passat el Suprem també va confirmar l’anul·lació de la taxa als pisos buits que va començar a aplicar l’any 2016 l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia