Societat

Sis projectes a votació per a Llambilles

Entre l’1 i el 15 de setembre, els veïns triaran propostes per fer realitat al 2020

Decidim entre tots per a un poble de tots és el lema del procés de pressupostos participatius a Llambilles. Del 15 al 29 de juliol, els veïns van fer una pluja d’idees per tal de ser incloses als comptes municipals del 2020. L’alcalde, Josep Maria Vidal, explica que les actuacions plantejades van ser debatudes després en una sessió pública que es va realitzar el 30 de juliol, a l’ajuntament. D’entre les propostes inicials n’hi ha que es van descartar perquè no complien certs criteris i, en cada cas, se’n va especificar el motiu. A partir d’aquí, diumenge vinent s’encetarà la tercera tanda del procediment i, d’entre les sis propostes que han passat a la fase de votació, els ciutadans podran començar a triar quines els agraden més. Una és la instal·lació d’elements identificatius del poble (com ara el nom o l’escut) a la rotonda situada a la C-65, davant el polígon industrial. El seu cost seria de 5.000 euros i permetria de personalitzar millor aquest giratori.

Una segona idea és l’organització de sortides entre els joves de Llambilles durant l’any, per exemple a Port Aventura. Com que estudien en instituts diferents, s’impulsarien trobades i excursions que afavoreixin la seva relació (l’import és de 3.000 euros). Paral·lelament, els bancs que hi ha a les vies públiques són antics i poc còmodes i es creu convenient substituir-los per altres de més moderns (s’hi destinarien 5.000 euros).

Una altra iniciativa és la remodelació de l’àrea d’escombraries de l’avinguda del Gironès, que comportaria una inversió de 10.000 euros. A banda, atès que els jocs infantils del parc dels Jocs ja tenen molts anys, ha sorgit la idea de renovar-los (el seu cost seria de 7.500 euros). Just pel mateix import, una altra proposta a votació és canviar els jocs del parc de l’Estació.

Entre els dies 1 i 15 de setembre (ambdós inclosos), els llambillencs votaran quins projectes volen que siguin executats l’any vinent. Hi poden participar tots els majors de 16 anys residents a Llambilles i que hi estiguin empadronats. Només s’admet un acte de votació per persona i s’ha de fer constar obligatòriament el nom, el cognom i el DNI (serà anul·lada tota participació duplicada).

Cada veí pot marcar en la votació tants projectes com vulgui, amb l’únic límit que, sumats conjuntament, no poden superar els 15.000 euros. Durant la primera quinzena de setembre es podrà votar en el web del consistori (a la primera plana hi haurà el formulari, amb el títol “Pressupostos participatius”). Una altra opció és omplir-lo en paper i fer-lo arribar a les oficines municipals o desar-lo a la bústia de l’ajuntament, al costat de la porta principal; o bé fer-hi una foto amb el mòbil i enviar-la al correu electrònic [email protected]. Els resultats es comunicaran als veïns la segona quinzena de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona