Societat

Acords específics a Blanes amb els locals d’oci nocturn

L’Ajuntament farà reunions individuals amb cada discoteca i es mostra disposat a aixecar la restricció horària si hi ha acords

Trobada entre el consistori i la Generalitat per millorar el civisme

En el camí cap a la resolució dels diversos problemes de civisme a la via pública que afecten els veïns del barri dels Pins i la Plantera, i que tenen com a detonant la presència de diversos locals d’oci nocturn, l’Ajuntament té previst obrir una nova via de negociació. Conscient que cada local té una casuística diferent i també una posició concreta en la taula de negociacions, el consistori blanenc ha iniciat una roda de contactes de manera individual amb cada discoteca. L’objectiu és captar la voluntat de cada negoci a l’hora de trobar solucions conjuntes que permetin, d’una banda, mantenir una activitat econòmica potent al municipi, i de l’altra, fomentar el civisme i oferir als veïns dels barris afectats una millor qualitat de vida. En aquestes trobades, una de les cartes que posarà a sobre de la taula l’Ajuntament és el fet d’aixecar la restricció horària en el tancament als locals amb els quals s’arribi a un acord.

Més mesures en tràmit

Amb la intenció de solucionar els problemes de civisme a la zona d’oci nocturn de Blanes –principalment als barris dels Pins i la Plantera–, l’Ajuntament i representants de la Generalitat, juntament amb comandaments policials, es van trobar aquest dimarts. L’alcalde, Àngel Canosa, va encapçalar la representació municipal en una taula on també es van asseure el director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta; el cap dels serveis territorials de Girona de Jocs i Espectacles, David Mundó, i diversos dirigents dels Mossos d’Esquadra a la demarcació.

En la reunió de treball es va acordar aplicar diverses mesures policials i legislatives per reduir la conflictivitat a la zona. Tot i que ja han començat els tràmits per poder executar ben aviat algunes de les accions, el consistori vol explicar i debatre les mesures amb els representants veïnals i els empresaris de l’oci nocturn, per donar resposta així al clam per la unitat que es va expressar en la manifestació de divendres passat a Blanes. En el cas d’algunes mesures la responsabilitat d’execució serà municipal, i en altres és la Generalitat qui les haurà de liderar. L’Ajuntament i el govern català van decidir fer una altra reunió d’aquí a dos mesos, moment en què ja hi haurà en marxa algunes de les mesures dissenyades i es podrà fer una primera valoració.

LA FRASE

Després de la trobada hi ha motius per a l’optimisme. El nou enfocament ha de tenir bons resultats
Àngel Canosa
alcalde de blanes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró