Societat

Carrers plens el dissabte de les Festes del Tura

La Batalla de les Flors, l’exhibició castellera, el festival de patinatge artístic i el ball del Porc i el Xai van ser les principals atraccions en la segona jornada de les celebracions d’Olot

El dissabte de les festes és dels dies amb més gent als carrers d’Olot, entre altres motius perquè sol ser la jornada a què assisteixen més forasters. Aquest any no ha estat cap excepció i, tot i concentrar-se alguns dels actes més atractius en una mateixa franja horària, de públic no en va faltar enlloc.

Les carrosses

Per exemple, en la Batalla de les Flors. Com els darrers anys, l’esdeveniment que organitza el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) va tenir d’escenari la plaça Clarà, però perquè el públic pogués veure bé les 10 carrosses que hi van participar (la condició indispensable és que estiguin folrades de flors de paper) des de mitja tarda ja estaven estacionades en un carrer adjacent. Un jurat integrat per persones vinculades al món artístic van proclamar guanyadora Juguem a horseball , de la colla Santjoanenca. En segon lloc va quedar Flor de Fajol al temple del foc, de la colla Flor de Fajol Jove, i en tercera posició, Flor de Fajol al Far West, dels grans de Flor de Fajol. Pel fet de prendre-hi part, les carrosses reben una compensació de 600 euros. La guanyadora va obtenir de premi 700 euros; la que va quedar en segon lloc, 550 euros; la tercera, 400 euros; la quarta, 300 euros, i, finalment, la cinquena, 200 euros.

Encierru i castells

La Batalla de les Flors va començar a les vuit, a la mateixa hora que l’Encierru de Marrans al davant de Sant Esteve, i mitja hora més tard va ballar a la placeta de Campdenmàs el Porc i el Xai, el gegant que enguany compleix 25 anys i que és l’emblema de l’Aoapix, la penya que en compleix 30. Malgrat la coincidència d’horari, una gentada va seguir un i altre esdeveniment.

Els Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona van ser els convidats d’aquest any de la Diada Castellera de la colla local, els Xerrics. A la plaça del Rector Ferrer, els amfitrions van carregar un 5d6, una torre de 6 i un 4d6 amb agulla; els saltencs, un 5d7, un 3d8 i una torre de 7, i els osonencs, un 4d7 amb agulla, una torre de 7 i un 5d7.

Patinatge

L’afició que hi ha a la ciutat pel seu club de patinatge artístic es va plasmar en el festival que van oferir al pavelló, i que marca l’inici oficiós de la nova temporada. Els diferents grups de l’entitat van fer 17 coreografies, entre les quals les dues últimes del prestigiós grup de xou A, Sense opcions i No em tallis les ales. El públic, que gairebé va omplir el pavelló, va poder veure també les actuacions individuals de Laia Fernández, Júlia Casadevall i Marina Cruz, i del duo format per Artur Balaguer i Elisenda Prat.

La jornada d’ahir es va tancar amb esdeveniments tan potents com –entre d’altres– el concert de l’Orquesta Mondragón –en el marc de la commemoració de l’esmentat aniversari de l’Aoapix–, seguit de l’actuació de Mishima, i el correfoc i l’espectacle Farga Budell 2019 a la plaça de braus.

Avui

Aquest diumenge, diada de la Mare de Déu del Tura, la cita indispensable és el ball dels gegants, nans i cavallets a la plaça Major (a les 12 h). De l’extens programa destaquen també la cercavila infantil (a les 17.30 h, de l’Hospici al passeig de la Muralla), la Festa Holi (passeig de la Muralla, 20 h), la pujada del pilar de la colla castellera dels Xerrics a l’església de Sant Esteve (21.30 h) i els concerts de Miquel del Roig (22 h al Firal) i Obeses (24 h al Firal). A mitjanit començarà la Turinada a la plaça del Carme i a les dues de la matinada, el Ball de l’Hora al carrer Baix del Tura. D’altra banda, el singular Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva arriba a la 20a edició (18 h, a la plaça del Rector Ferrer).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona