Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Dilluns més tranquil al matí

Al llarg del dia poden caure ruixats dispersos al litoral

La temperatura màxima pujarà lleugerament a l’est del país

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest dilluns es preveu temps més assolellat al matí, excepte al litoral nord. A la tarda el cel estarà més tapat i hi ha possibilitat de tempestes al litoral central i sud, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

De matinada el cel estarà molt ennuvolat en general, amb més clarianes a ponent i a l’extrem sud. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà d’oest a est i al migdia el cel quedarà poc ennuvolat en general. A partir de llavors arribaran núvols alts i algun de mitjà pel nord-oest del país alhora que creixeran nuvolades. Al final del dia el cel tornarà a quedar molt ennuvolat o cobert en conjunt.

Fins a mig matí són possibles ruixats aïllats al litoral central i Costa Brava i no se’n descarten a la meitat nord. A partir de la tarda són possible precipitacions disperses al litoral i prelitoral central i i sud. A partir del vespre són possibles pluges disperses a qualsevol punt, sobretot al litoral i a l’extrem nord-oest. Seran d’intensitat entre feble i moderada i s’acumularan quantitats minses o localment poc abundants, si bé podran ser localment fortes i abundants al litoral. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra.

La temperatura mínima serà semblant; la màxima pujarà lleugerament a la meitat est i serà semblant a la resta. La mínima es mourà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d’entre 21 i 26 ºC al Pirineu i a l’altiplà central, i entre 25 i 30 ºC a la resta, per bé que seran localment més altes a l’extrem sud.

Fins a primera hora del matí bufarà mestral a l’extrem sud del país, entre fluix i moderat amb algun cop fort. A la resta el vent serà fluix i variable. Al llarg del matí s’imposarà el component oest, fluix a l’interior i entre fluix i moderat al litoral, on hi haurà algun cop fort. A partir de mitja tarda s’imposarà progressivament el component sud a la meitat sud. Independentment a l’extrem nord-est del país el vent fluix i variable, amb predomini del component sud a la tarda.

La visibilitat serà bona en general. No obstant, fins a primera hora del matí, al final del dia i en moments de xàfec serà regular.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona