Societat

Nou curs carregat de reptes

Comença el curs amb 2.500 persones voluntàries, més de 1.500 socis i més de 600 entitats amb cor, compromeses amb les persones més vulnerables

L’acció social no s’atura durant els mesos d’estiu. Càritas ofereix suport i acompanyament perquè infants i joves en risc d’exclusió no perdin el fil dels estudis ni oportunitats durant les vacances; els centres de distribució d’aliments i els robers resten oberts atenent persones que necessiten cobrir les seves necessitats bàsiques i les línies de treball d’Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat, continuen a tot ritme per generar i mantenir llocs de feina per a persones amb dificultats per accedir al mercat de treball. Aquests són només uns quants exemples, però n’hi ha molts més: l’atenció a les persones grans afectades de solitud, les gestions per a la regularització de documents, etc.

Tanmateix, l’inici del curs marca el gruix de les activitats de Càritas i de la resta d’organitzacions que treballen amb i per les persones en risc d’exclusió. La tornada a l’escola torna a posar de manifest les desigualtats entre famílies. L’ocupació laboral cau després dels mesos d’estiu, a causa de la temporalitat, i genera noves situacions de precarietat. A més, el temps es torna més dur progressivament i s’evidencien altra vegada els casos de pobresa energètica, etc. L’inici del curs és també un moment clau per escollir formacions que permetin a les persones millorar l’ocupabilitat, la relació amb l’entorn, l’aprenentatge de la llengua o l’adquisició de coneixements bàsics per aconseguir una plena integració.

Càritas inicia el curs amb l’energia de més de 2.500 persones voluntàries, més de 1.500 socis i donants i més de 600 entitats amb cor, compromeses amb les persones més vulnerables. En poques setmanes de diferència, l’entitat durà a terme un sopar solidari, una acció per a la defensa de la feina digna, la campanya pel dret a l’habitatge digne o la presència a la Fira de Mostres per explicar les novetats d’Ecosol, l’empresa d’inserció. Tota aquesta activitat és només el punt de partida d’un curs carregat de reptes i de petits èxits en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida