Societat

El nombre de gossos censats a Girona va créixer un 20% l’any passat

La campanya engegada pels agents ambientals va ajudar que la xifra d’altes en el registre es disparés fins a 774 i la de gossos registrats s’acosti ja a 3.300

Destacat augment dels gossos censats a la ciutat de Girona l’any passat. Segons dades de la memòria de l’àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, el registre municipal d’animals de companyia de la ciutat va tancar l’any 2018 amb un total de 3.285 gossos inscrits, una xifra que suposa un increment del 20,7% respecte del 2017, que havia acabat amb 2.722 cans censats a la ciutat. En concret, segons les dades aportades pel consistori, durant l’any passat hi va haver 774 altes en el registre –quan fa uns anys no s’arribava a les 300– i 230 baixes. També destaquen que 52 altes van ser de gossos potencialment perillosos.

Agents ambientals

En aquest notable augment de gossos censats hi té molt a veure la campanya engegada pels agents ambientals per tal d’informar i fer pedagogia sobre la legislació i la necessitat de tenir els animals censats. L’objectiu, el govern ho va deixar clar, era regularitzar el cens. El cos dels agents ambientals es va crear i va començar a funcionar el novembre del 2017 (de fet, el seu efecte ja es va notar una mica en les xifres del registre d’aquell any)

Després d’uns primers mesos de sensibilització, l’any passat també van intensificar-se les sancions. Segons dades fetes públiques fa uns mesos, el 2018, es van interposar 205 multes per no tenir el gos inscrit en el cens. El 2017, només se n’havien interposades 18.

Evolució del cens

Després de diversos anys amb el registre d’animals de companyia de Girona més o menys estabilitzat a l’entorn dels 2.300 gossos inscrits, l’any 2016, es va superar, per primer cop, la xifra de 2.400 (en concret, 2.412). Ha estat els dos últims anys, però,sobretot arran de la campanya engegada per regularitzar el cens, que la quantitat de cans registrats s’ha disparat. El 2017, el nombre de gossos censats ja va augmentar un 13% (fins a 2.722) i l’any passat, ho va fer un 20% més (fins a 3.285). En dos anys, el cens ha passat, doncs, de 2.412 a 3.285 gossos, cosa que suposa un increment del 36%.

Mirant les xifres d’altes (i baixes), també es veu clara aquesta evolució. Des de principi de la dècada i fins al 2015, no s’arribava a les 300 altes anuals. El 2016, es van superar per primer cop, per poc, les 400 (n’hi va haver 413). Fa dos anys –amb els agents ambientals iniciant la campanya al novembre–, la xifra d’altes ja es va enfilar fins a 544 i l’any passat, es va arribar al rècord de 774. Pel que fa al nombre de baixes, es manté sempre a l’entorn de les 200.

LES XIFRES

205
sancions
es van interposar, el 2018 a Girona, per no tenir el gos inscrit en el cens d’animals de la ciutat.
36
per cent
ha augmentat el nombre de gossos censats en dos anys: de 2.412, el 2016, a 3.285, l’any passat.
774
altes
(i 230 baixes) hi va haver, el 2018, en el cens de gossos de Girona, de què 52
eren potencialment perillosos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona