Societat

Primera volta a Menorca en caiac d’una persona cega

Isaac Padrós, president de Multicapacitats i estudiant de la UdG, s’embarca en aquesta aventura acompanyat del caiaquista expert Rai Puig

S’han proposat fer la volta a l’illa en tretze dies

“En Rai serà els meus ulls. I seguint les seves indicacions i acompanyat, a estones, per la música, aniré avançant.” Aquest és bàsicament, segons paraules d’Isaac Padrós, president de l’associació Multicapacitats i estudiant de la UdG, el plantejament del repte Kayak No Limits Menorca, que protagonitzaran ell i l’expert en caiac Rai Puig durant tretze dies (del 22 de setembre al 4 d’octubre). Padrós i Puig van presentar ahir públicament aquesta aventura, en un acte que va tenir lloc al rectorat de la UdG i al qual van assistir, a més de representants de diverses institucions, els pares d’aquest jove que ara fa cinc anys va quedar cec com a conseqüència d’un accident. “És un dels reptes més grans de la meva vida. Em diuen que soc valent de fer això, però jo no me’n considero. Els valents són les persones [amb discapacitat] que lluiten en el seu dia a dia per sortir endavant”, va manifestar Padrós, que, visiblement emocionat, va indicar que dedica aquesta cursa a tot el col·lectiu i a les persones que li han fet costat en aquests cinc anys. Els dos protagonistes, que s’han fet amics arran d’aquesta iniciativa, s’han proposat de circumnavegar la illa de Menorca –la qual cosa suposa fer un recorregut d’uns 160 quilòmetres– en caiacs individuals. Faran entre 15 i 20 quilòmetres diaris i dormiran a les platges, al ras. Per fer front a aquest repte, Puig i Padrós s’han entrenat durant mesos fent piscina i bicicleta i algun tram de la Costa Brava (com ara del Port de la Selva a Llançà) amb caiac. D’aquesta travessia, se’n rodarà un documental amb la idea de fer-lo servir en jornades i conferències com a eina de conscienciació “sobre la importància de posar l’accent en les capacitats i no en les limitacions”, segons va subratllar Padrós, i presentar-lo també a diversos festivals de cinema.

El projecte té el patrocini de la Fundació Eurofirms, el Consell Insular de Menorca i l’associació Multicapacitats, i el suport de la UdG, i ha aconseguit nombroses adhesions, entre les quals, la de l’Ajuntament de Girona i l’associació Lluito Per Tu. En l’acte de presentació, el rector de la UdG, Quim Salvi, va assegurar que aquesta iniciativa “és un exemple de superació personal”. La directora d’Eurofirms, Maria Jordà, va indicar que “els obstacles més grans sempre són els prejudicis” i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, va assegurar que Padrós “és una lliçó” per a tothom.

LES FRASES

Amb aquesta expedició volem posar en relleu les capacitats de les persones i no les limitacions
Isaac Padrós
president multicapacitats i estudiant de la UDG

LA DATA

Espero poder guiar l’Isaac en aquest gran repte. I que el documental serveixi d’inspiració a molts
Rai Puig
caiaquista expert
22.09
serà el primer
dia de la travessia, que durarà tretze dies i combinarà jornades de ruta amb dies de descans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC