Societat

Una funcionària de la Seguretat Social admet que va inflar prestacions perquè les ajudes eren “insuficients”

La dona s’enfronta a sis anys de presó en un judici amb jurat popular a l’Audiència de Tarragona

Una funcionària de l’oficina de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a Tarragona ha admès davant el jurat popular que va inflar prestacions per a la seva filla i per als fills d’altres persones perquè considerava que les ajudes eren “insuficients”. Segons han explicat fonts jurídiques a l’ACN, la dona ha explicat que ho va fer amb l’ànim “d’ajudar als altres” i “a canvi de res”.

El cas s’ha començat a jutjar aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona amb un jurat popular. La fiscalia sol·licita per a la treballadora una pena de sis anys de presó per malversació de fons públics, i quatre anys de presó per a dues mares a qui considera cooperadores necessàries. El frau s’enfila als 100.000 euros.

Segons l’escrit d’acusació del fiscal, la principal acusada, M., treballava com a auxiliar administrativa a l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Tarragona encarregant-se de la gestió de prestacions de l’assegurança escolar de neuropsiquiatria des del març del 2009, entre altres tasques.

La prestació d’aquesta assegurança cobreix el pagament dels serveis d’allotjament i manutenció en centres sanitaris, així com l’assistència psiquiàtrica corresponent per un període inicial de sis mesos, que es pot prorrogar fins a un any i mig per períodes de sis mesos. La documentació necessària que cal aportar per iniciar l’expedient és el DNI, un certificat d’abonament de l’assegurança escolar emès pel centre i un certificat mèdic en model oficial. I, posteriorment, les factures.

La funcionària, en l’exercici de les seves funcions, i “amb ànim d’enriquiment patrimonial il·lícit”, va tramitar l’expedient de la seva pròpia filla el novembre del 2010. La treballadora hi va incorporar un certificat mèdic oficial modificat, atès que havia esborrat el nom del beneficiari real i, en el seu lloc, hi havia posat el de la seva filla, segons la fiscalia. Juntament amb aquest certificat, l’acusada va aportar factures mensuals que no es corresponien amb la realitat.

El frau es va produir en dos períodes diferents, fins al 2011. A conseqüència d’aquests fets, l’acusada va percebre indegudament poc més de 33.000 euros a compte de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

El ministeri fiscal també acusa –com a cooperadores necessàries– a dues dones per haver inflat factures i per falsejar documentació, en connivència amb la funcionària, amb la finalitat d’obtenir prestacions més elevades per als seus fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona