Societat

Societat

Una càrrega amb efecte bumerang

Aprofiten els atacs a les ‘Sobrecàrregues’ per reivindicar la llibertat d’expressió, a Olot

Fan treure la pancarta dels presos de l’ajuntament

A vegades és possible i intel·ligent utilitzar la ràbia d’un atac en contra de qui el protagonitza. I això és el que ha fet l’assemblea d’artistes de la Garrotxa amb els diferents atacs –no bretolades, perquè hi ha càrrega ideològica al darrere– de què han estat objecte algunes de les recreacions reivindicatives del quadre La càrrega de Ramon Casas, que l’entitat promou des de fa més d’un any en el marc del projecte Sobrecàrregues. Amb aquest projecte, que convida un artista cada mes a fer la seva reinterpretació del quadre, l’assemblea vol denunciar la repressió de l’Estat contra el sobiranisme i reivindicar la llibertat dels presos i dels exiliats del procés. L’assemblea d’artistes de la Garrotxa aposta per l’art com a polèmica per crear debat, per remoure consciències i per defensar les llibertats. Per tant, els qui han perpetrat els atacs a les Sobrecàrregues, no han fet res més que jugar a favor d’aquesta estratègia, ja que l’assemblea els ha mantingut amb els desperfectes apedaçats i amb cartells reivindicatius de la llibertat d’expressió.

La més atacada i polèmica ha estat la recreació de Quim Domene, que amb el títol 155 presenta La manada posava al peus dels cavalls muntats per Felip VI, i els líders de Cs, el PSOE, el PP i Vox, l’escultura Catalunya de Josep Clarà. També s’ha atacat les obres de Jaume Bach i Dolors Russinyol, la que es va cedir al centre de restauració de béns mobles de la Generalitat a Valldoreix i, la més recent, la dinovena, de Xevi Prat, on sobreposa el lema “Ni oblit, ni perdó” a l’original.

Ara, el suport de grans dimensions que hi ha la façana de l’ajuntament s’ha tapat de negre i du gravat: “Retirat per imperatiu legal.” Com ja va passar en les últimes eleccions, la junta electoral ha obligat a retirar aquesta intervenció artística. Ahir, l’Ajuntament també va retirar les pancartes que reclamen la llibertat dels presos, que es van penjar a l’habitatge particular del costat de Can Joanetes, la seu de l’Ajuntament. La Sobrecàrrega de Prat s’ha traslladat a l’estructura d’entrada al pàrquing del Firalet, davant per davant de Can Joanetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona