Societat

Salut vol fer complir la normativa actual a les terrasses abans de prohibir-hi fumar

El Departament treballa amb Interior les sancions que es plantejaran per evitar el tabac dins els vehicles

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest divendres a Rac1 que abans de plantejar-se prohibir fumar a les terrasses dels bars, s’ha de treballar per aconseguir que es compleixi la normativa actual que fixa en un màxim de tres els murs que pot tenir la terrassa per deixar que corri l’aire. Per Vergés, el debat sobre la prohibició a les terrasses s’ha de treballar amb el sector abans d’incloure-ho en la nova llei d’addiccions que el Govern preveu aprovar l’any vinent. En aquest text, també es preveu prohibir fumar als vehicles privats, per la qual cosa ja s’està treballant amb Interior per estudiar el tipus de sancions que es poden establir en aquesta nova normativa.

Vergés ha explicat que els experts defensen que les lleis “intermèdies’’, com la que ho va ser en un inici la llei antitabac que establia limitar espais per a fumadors als bars, “no acaben de funcionar’’ i per això, és favorable a aquesta limitació a les terrasses de bar. Tot i això, aposta per “fer vigilància activa’’ per fer complir la llei actual i evitar que n’hi hagi que estiguin tancades.

El cap de la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia, Esteve Fernández, ha recalcat que s’han fet estudis sobre el nivell de nicotina que es troba a les terrasses de bar en funció dels murs. Per Fernández, com més murs i sostres hi ha, més concentració de nicotina va augmentant, i per això, ho considera un argument per a la prohibició sense excepcions, ja que creu que causen ’’confusió’’.

Pel que fa a la prohibició de fumar als vehicles privats, un dels punts que vol regular la nova llei d’addicions, Vergés ha explicat que s’està treballant amb el Departament d’Interior per establir les sancions que es podrien imposar en cas d’incompliment. Vergés defensa que Catalunya té les competències i quedar-se “sense fer res és absolutament irresponsable’’.

Vergés també ha explicat que aquestes prohibicions també implicaran les cigarretes electròniques, que ha destacat que no són innòcues.

La consellera Vergés també ha admès poder treballar per regular el tabac a les platges però ha reconegut que al ser un espai a l’aire lliure és “més difícil trobar arguments’’ i creu que la prohibició és una qüestió mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla