Societat

Torroella dedica la Fira de Sant Andreu al pagès jove

Vol ajudar a explicar com la pagesia ha incorporat joves preparats que fan un ús responsable de la tecnologia

El desaparegut Jordi Muxach serà homenatjat durant el concurs de gossos d’atura

La 626a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, posarà l’accent en el relleu generacional a pagès. Aquest serà el principal fil conductor d’un programa d’activitats que també tindrà com a protagonista el recentment desaparegut pastor local Jordi Muxach, a qui es retrà un sentit homenatge en el XXVIII Concurs de Gossos d’Atura.

La fira inclourà un gran nombre d’actes per reivindicar la seva tradició agrícola, ramadera i comercial. Amb l’aposta temàtica d’aquesta edició, l’Ajuntament “vol projectar la pagesia com un sector que, malgrat les dificultats, ha incorporat joves molt preparats, que fan un ús responsable de la tecnologia i del coneixement”. Aquest joves “generen un producte d’extraordinària qualitat i són totalment responsables amb una producció sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. La Fira en el Record, una de les activitats més singulars de la mostra, oferirà un recorregut guiat i teatralitzat per diferents espais del que vol dir Ser jove a pagès.

Gossos d’atura

Un dels actes més esperats de la fira sempre és el concurs de gossos d’atura, que aquesta edició estarà marcada per recent traspàs del reconegut pastor de l’Estartit Jordi Muxach. Ell en va ser el precursor l’any 1992 i, a banda de participar-hi i guanyar-lo en nombroses ocasions, n’era un dels seus vertebradors.

Amb el pas dels anys, el concurs s’ha convertit en un referent indiscutible del municipi, que sintetitza a la perfecció el caràcter transversal de la Fira de Sant Andreu, ja que hi vincula l’aspecte rural, amb el lúdic i el divulgatiu, valors amb els quals Jordi Muxach estava enormement compromès, tant en la seva activitat privada, com en la pública. Durant el concurs –diumenge 1, al camp de la urbanització Mas Déu, a les 11 del matí– se li retrà l’homenatge. Hi participaran, com de costum, els pastors amb el millor palmarès de la temporada.

Fira comercial

Un altre acte destacat és la mostra comercial, distribuïda entre el cos central de l’Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats, on participaran uns 60 expositors. Aquest és l’epicentre de la fira, al voltant del qual s’articulen tot un seguit d’espais i àmbits expositius. A l’exterior de l’Espai Ter s’hi distribuiran unes 220 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el mercat de Sant Andreu i la mostra de vehicles nous i d’ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d’artesans, l’exhibició de maquinària agrícola i una exposició de vehicles clàssics. També hi haurà exhibició de cavalls i una jornada tècnica sobre la poma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona