Societat

opinió

Un comerç que dona vida

Els carrers més interessants sempre són els que s’omplen de comerços. Entorns plens de gent, que bullen i ens expliquen la història d’aquell espai i el seu entorn. El comerç dona vida als nostres barris i municipis, és un element de cohesió social i urbanística que ens fa més propers a la nostra comunitat. Les properes setmanes, prèvies a les festes nadalenques, ens tornaran a demostrar que on hi ha comerç, hi ha més vida.

A diferència d’altres indrets, Catalunya sempre ha estat una terra comercial on els establiments als carrers han impactat en la nostra manera de comprar, però també de viure i relacionar-nos amb l’entorn més proper. I precisament per preservar la importància que té el comerç per a la nostra economia i la nostra societat, el Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la direcció general de Comerç, acaba de presentar l’Agenda de Comerç 20/21.

Quinze línies de treball, 45 actuacions i 115 mesures concretes que han de ser el full de ruta del comerç català per als propers dos anys. Un instrument que, més enllà d’ajudar-nos a definir les millors polítiques públiques, és una eina estratègica de planificació del sector i per al sector.

Entre altres coses, l’Agenda de Comerç 20/21 ha volgut identificar, de la mà i conjuntament amb tots els seus protagonistes, els principals reptes als quals s’enfronta el comerç. Hem volgut escoltar i parlar amb tothom per garantir un futur millor per al comerç. Un futur millor per als nostres carrers.

Per descomptat, i com passa en qualsevol altre sector, el comerç no s’ha escapat al llarg dels anys de les transformacions fruit de l’evolució del mercat, del consum i de la mateixa societat. Ara, però, aquestes transformacions impacten d’una forma més accelerada liderades per noves tecnologies que apareixen i evolucionen de forma exponencial.

De la mateixa manera que ens preocupem per la transformació digital de la indústria, també ens preocupa i ens ocupa acompanyar el comerç en un trajecte cap a noves fórmules d’acostar-se als consumidors i seguir sent rellevants en les nostres vides. Cent un mil establiments al detall, més de mig milió de treballadors (el 15,2% de l’ocupació a Catalunya) i gairebé el 16% del PIB mereixen aquest suport.

Aprofitar aquestes noves tecnologies per fer propostes més atractives, formar i capacitar els treballadors en aquest nou comerç o atraure els més joves per fer-hi carrera són alguns dels objectius fixats.

I en aquest camí el sector comercial sempre trobarà el suport de la Generalitat de Catalunya. Una de les millors maneres de defensar el nostre país és vetllar pels seus actius, per aquells elements que ens enforteixen.

Sens dubte, un d’ells és el comerç. Cada dia que obre un establiment és un dia més que genera riquesa i dinamitza el seu entorn. Perquè fer comerç, fer empresa, és fer país.

Un país que fan, per exemple, tots els comerços que aquesta propera setmana també reconeixerem en els Premis Nacionals de Comerç. Entre ells, una trentena que acumulen més de cent anys de vida i una quinzena que en fa més de cent cinquanta que mantenen l’activitat.

Aquests premis també són una reivindicació d’exemples i referents en l’àmbit comercial; de petits i grans establiments que ens fan la vida més fàcil i més agradable. Que obren cada dia per contribuir a aixecar el país. Sempre i a tot arreu, on hi ha comerç, hi ha més vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona