Societat

Primers pisos cooperatius de Sostre Cívic a Palafrugell

L’entitat i el municipi col·laboren per adquirir habitatges buits i llogar-los a un preu inferior al de mercat

El primer pas és un bloc de sis pisos al carrer Ponent

La cooperativa Sostre Cívic, que des del 2004 promou noves fórmules d’accés a l’habitatge sense ànim de lucre, i l’Ajuntament de Palafrugell treballaran plegats per recuperar finques habitables al municipi en mans de propietaris privats, o pisos buits que pertanyen a bancs o la Sareb –el banc dolent–. El primer pas del conveni de col·laboració ha estat l’adquisició d’un bloc de sis habitatges desocupats al carrer Ponent, que passarà a mans de Sostre Cívic amb la fórmula del dret de tempteig i retracte, i amb l’aportació municipal de 40.000 euros, repartits entre aquest exercici i el del 2020.

Dos dels pisos, a través de l’aportació municipal, es destinaran a situacions d’emergència residencial detectades pels Serveis Socials de l’Ajuntament, mentre que la resta s’oferiran en règim de cessió d’ús. Aquesta via preveu que la persona o unitat familiar que hi vulgui accedir hagi de dipositar uns diners d’entrada a canvi de satisfer un lloguer a preu inferior al de mercat i de manera indefinida. Les puges només s’aplicaran segons l’evolució de l’IPC, i quan els llogaters en volen marxar, tenen dret a recuperar el dipòsit. Els requisits per accedir-hi, segons explicava la tècnica de la cooperativa a les comarques gironines, Mandi Domingo, s’acabaran de definir ara en funció de les despeses finals d’adquisició i tràmits i obres per fer habitables els pisos, i les converses amb l’Ajuntament. D’entrada, hi tindran prioritat les persones empadronades al municipi.L’alcalde, Josep Piferrer, diu que la prioritat del govern és rescatar “habitatges buits del mercat especulatiu”. I la regidora de l’àrea, Roser Massaguer, avançava que prefereixen l’aprofitament del parc residencial existent, abans d’iniciar noves promocions de pisos protegits. Sostre Cívic va participar en una jornada sobre habitatge cooperatiu ahir, a Can Genís, en què es van presentar altres projectes a la comarca i es van exposar les vies per promoure’n, entre tècnics de diverses poblacions i consells comarcals.En paral·lel, Massaguer va avançar que l’Ajuntament està completant una anàlisi sobre el volum d’habitatges ocupats il·legalment al terme municipal –que hi ha constància que és destacable però no s’ha quantificat– i el perfil de les persones o famílies que hi habita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona