Societat

La CUP vol celeritat en la resolució del contracte d’Agissa

Regidors de Girona, Salt i Sarrià insten a fer taules de l’aigua per accelerar la municipalització i a implicar-hi la ciutadania

Regidors membres de la CUP de Girona, Salt i Sarrià van exigir ahir als tres ajuntaments que resolguin el contracte d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) “com més aviat millor”, després que un informe hagi revelat que entre el 1992 i el 2012 el soci privat majoritari de la societat mixta, Girona SA, va deixar d’invertir i amortitzar 10 milions d’euros. La regidora de Guanyem Girona Laia Pèlach, que va reivindicar el paper de la CUP en el cas ja que va ser qui va dur-lo als jutjats fa quatre anys, va considerar que el procés emprès pels consistoris “no ha d’anar més enllà dels mínims imprescindibles” de temps marcats pels terminis legals. La regidora d’Independents per Salt Marta Guillaumes va subratllar també que cal que es facin diverses taules de l’aigua per accelerar la municipalització i que s’impliqui en aquest procés tant l’oposició com la ciutadania. A més d’exigir responsabilitats civils als gestors de la part privada, va reclamar transparència i participació i va proposar dues mesures: un web amb tota la informació del procés i una audiència pública.

Delicte d’administració deslleial

Els regidors cupaires també van donar noves dades sobre l’informe de secretaria de l’Ajuntament de Girona que van explicar els equips de govern dels tres consistoris fa dues setmanes. En concret, Pèlach va revelar que l’informe afirma que “s’observen unes irregularitats que són un possible delicte d’administració deslleial”. La regidora gironina també va destacar que en l’informe queda demostrat que la pròrroga que es va fer el 2012 “incloïa només un 10% de les inversions necessàries pel sistema, cosa que fa que ara estiguem en una situació de precarietat”. El càlcul del 10% és propi de la CUP a partir de la dada que en la pròrroga del 2012 al 2020 es fixava que s’havia d’invertir només 71.000 euros cada any. En aquest sentit van recordar que fa un temps es van intentar modificar aquestes condicions –es va arribar a aprovar per ple– però la comissió juridicoassessora va tombar-ho perquè per fer-ho caldria un contracte nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona