Societat

Fira de Sant Andreu

El concurs més emotiu a Torroella

El XXVIII Concurs de gossos d’atura de Torroella de Montgrí homenatja Jordi Muxach

El mallorquí Miquel Adrover, guanyador

Era la XXVIII Edició del concurs de gossos d’atura de Torroella de Montgrí, un esdeveniment arrelat a la Fira de Sant Andreu i amb una mecànica perfectament rodada, però era la primera edició sense l’ànima i l’impulsor d’aquest esdeveniment, el pastor Jordi Muxach, desaparegut a final d’octubre passat. Per això, pastors, organitzadors, edils i fins i tot bona part del públic compartien ahir a Torroella de Montgrí un somriure enterbolit i una emoció continguda.

El dia abans, dissabte, tal com ho havia instituït en Jordi d’ençà uns anys, una setantena de persones havia acompanyat a peu el ramat d’ovelles que serien les protagonistes del concurs, des del corral d’en Muxach fins a la Fira de Sant Andreu; un recorregut d’uns quatre quilòmetres amb amics, família i mainada. Diumenge al matí, pastors i expastors han acompanyat les ovelles fins al lloc del concurs, “perquè s’ha decidit fer-ho tot igual tal com es feia”, diu en Raül, germà d’en Jordi, que cada any és l’speaker del concurs i que ho continuarà sent. Abans que arribi el públic, entre els pastors que esmorzen també hi ha en Ròmul, el fill d’en Jordi, que explica que seguirà les passes del seu pare: “Ja feia uns anys que anava aprenent l’ofici, tot ha estat molt sobtat, però la voluntat és continuar l’activitat”, diu. Tots tenen la veu que s’encalla una mica, també l’alcalde, Jordi Colomí, que a la mitja part del concurs fa un curt parlament i entrega un guardó d’homenatge a Montserrat Vila, vídua d’en Jordi, que agraeix el suport rebut.

Vuit pastors participaven en aquest XXVIII Concurs, només un era català, els altres venien de Mallorca, Biscaia, Guipúscoa, Astúries, més una pastora vinguda de Tolosa, Occitània. Els guanyadors van ser el mallorquí Miquel Adrover i el seu gos Xeco.

El concurs de Torroella de Montgrí passa a ser també el Memorial Jordi Muxach i Pagès, i la voluntat de tots els que hi intervenen és la de garantir la continuïtat d’aquesta manifestació com l’única manera vàlida de retre homenatge al pastor desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia