Societat

Invulnerables, el pla de sor Lucía, arriba a 1.356 nens

El programa contra la pobresa infantil patrocinat per La Caixa és ja a 11 municipis

Hi participen 50 entitats

El projecte Invulnerables contra la pobresa infantil, impulsat fa tres anys per sor Lucía Caram i la Fundació La Caixa a través del seu programa CaixaProinfància, ha arribat ja a 1.356 infants en risc d’exclusió social. En aquests tres anys de vida, el programa solidari ha aconseguit arrelar a 11 municipis, formant 14 xarxes de treball en què participen l’administració i una cinquantena d’entitats socials.

Els municipis on ja opera Invulnerables són Manresa, Manlleu, Tarragona, el Vendrell, Tortosa, els barris de la Mariola, Secà de Sant Pere, Balàfia i Pardinyes de Lleida, Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Banyoles, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. I la voluntat, tant de sor Lucía com de La Caixa, que és qui aporta els diners, és ampliar el seu radi d’acció i arribar en breu a l’àrea metropolitana, com va explicar ahir sor Lucía en un acte al Museu Marítim de Barcelona, on es va presentar el nou videoclip #Navegaperlainfància, amb el qual aquest projecte solidari de km 0 vol buscar noves aliances.

El programa ha aconseguit arribar a 700 famílies i un total de 1.144 infants, i cal afegir-hi l’aposta per l’EspaiCaixa Francesc d’Assís, a Manresa, que arriba a 103 famílies i 212 menors més.

A l’acte d’ahir també hi va assistir un representant de la fundació del Barça, que col·labora amb el programa Futbol Net.

LA FRASE

Si volem construir un país hem de treballar tots plegats per erradicar la pobresa infantil
Sor Lucía Caram
impulsora del projecte Invulnerables

“La pobresa infantil ja és estructural i greu”

Sor Lucía Caram va oferir algunes dades que no per prou conegudes deixen de trasbalsar. A Catalunya la pobresa infantil no para de créixer i avui se situa en el 28,6%. “Això vol dir que un de cada tres nens viu amb mancances essencials per viure”, va subratllar la religiosa, que veu com malgrat la seva aposta “la pobresa ja és estructural i greu”. En aquest sentit, la seva aposta és que el projecte Invulnerables continuï creixent. “La crisi ha empitjorat molt les coses, per això és tan important que tots hi participem: l’administració, però també la societat civil, les empreses i el tercer sector.”

El projecte consisteix a crear taules de treball a cada territori, que creen xarxa per donar resposta a les necessitats més urgents de mig centenar de famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona