Societat

Calvet assegura que les últimes analítiques fetes al Besòs confirmen que la seva recuperació va “en la bona direcció”

El conseller apunta que es continuaran fent anàlisis de l’aigua fins certificar que la seva qualitat torna a ser la d’abans de l’accident

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest divendres que els resultats de les últimes analítiques fetes al riu Besòs “són bons” i demostren que es va “en la bona direcció” per arribar a la seva plena recuperació després dels vessaments a causa de l’incendi de l’empresa de residus Ditecsa de Montornès del Vallès. Calvet, després de visitar el laboratori d’Abrera on l’ACA analitza la qualitat de les aigües, ha explicat que en les pròximes setmanes es continuaran prenen mostres d’una desena de punts de control fins tenir la seguretat que la funció ecològica del riu i la qualitat de l’aigua es recuperen totalment. “Hi ha hagut una afectació important que estem en camí de solucionar totalment gràcies a la unitat d’acció de les diferents administracions implicades”, ha destacat.

El conseller Calvet ha explicat que l’anàlisi de les últimes mostres d’aigua que es van agafar dimarts passat demostren que la concentració de substàncies volàtils provinents de dissolvent “va a la baixa” i que no pararan de treballar “fins que no desapareguin del tot”.

Com ja ha fet en diverses ocasions, Calvet ha deixat clar que tot i que l’afectació al Besòs ha estat “important” en cap cas es pot dir que s’hagi retrocedit 30 anys en la feina feta per millorar la biodiversitat del riu. És més, el conseller ha assegurat que gràcies a la “unitat d’acció” de totes les administracions amb la posada en marxa d’un pla de xoc immediat la recuperació total està en camí.

Ampliació dels laboratoris de l’ACA

Damià Calvet ha fet aquestes declaracions després de visitar el laboratori que l’ACA té a Abrera i que recentment s’ha ampliat amb una inversió de gairebé dos milions d’euros, el que el converteix en un espai de referència en el control de la qualitat de les aigües. Unes instal·lacions, ha afegit Calvet, ampliades amb “molta ambició” i que les converteix en una autèntica “estructura d’estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona