Rugbi contra la malaltia

L'associació El XV de Morgane organitza a Sant Esteve els propers 22 i 23 de maig un cap de setmana dedicat a fer conèixer una malaltia genètica rara, la síndrome de Rett.

Fundada a Sant Esteve, poble del qual Morgane és originària, aquesta associació promou, des de l'any 2003, uns partits de rugbi en diferents llocs de l'Estat. Enguany, la manifestació torna al seu lloc d'origen, Sant Esteve, i gràcies al rugbi de XIII i de XV.

La part principal d'aquests actes serà un partit amb la primera part seguint les regles del XV, i en la segona part, les del XIII, amb la participació dels equips del SUAPS i els estudiants de la UPVD. Altres partits de tots nivells seran també organitzats. El dissabte al vespre a dos quarts de nou a l'estadi Gilbert Brutus, Morgane donarà el tret de sortida del partit dels Dragons contra els Salford Reds.

També figura al programa la pujada al puig Neulós (s'havia previst al Canigó però finalment no ha estat possible), amb Morgane, que serà portada fins al cim per un equip d'excursionistes i posteriorment baixada per helicòpter. Aquest dimecres passat, la paella gegant prevista pel dissabte ja havia assolit el nombre màxim de participants (180), mentre que encara quedaven llocs per a la costellada del diumenge. Les persones que vinguin de fora dels Pirineus Orientals per participar en les activitats del cap de setmana podran recollir la Guia del supòrter català.

Morgane, de 21 anys, pateix la síndrome de Rett, és una malaltia que toca de 600 a 700 famílies a l'Estat francès. Provoca greus desordres neurològics i toca gairebé exclusivament les noies amb uns handicaps mentals profunds i malalties motrius més o menys importants.

Contacte: Céline i Bertrand Mocquet 06 81 50 22 65.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers