Societat

El clúster de les industries creatives entra en acció

El clúster de les indústries creatives, impulsat per l’ajuntament de Barcelona, es materialitza i s’espera que entri en funcionament durant el primer semestre de l’any en curs. Així ho anunciava ahir Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’ajuntament de Barcelona.

“Volem impulsar aquesta indústria a la ciutat amb la creació d’un clúster que capti, atragui i retingui talent a Barcelona”, va afirmar Collboni, que va indicar que la seu de l’entitat s’ubicarà a l’edifici Disseny Hub Barcelona, on està allotjat també el Museu del Disseny, a la mateixa plaça de les Glòries.

El full de ruta del clúster està definit, i tot i que la majoria d’empreses, segons va afirmar Collboni, “responen majoritàriament, a hores d’ara, al perfil d’autònoms o microempreses, l’entitat n’integrarà des de grans a petites, amb l’objectiu principal de convertir les indústries creatives en una de les claus del futur econòmic de la ciutat”. Serà un espai que integrarà les diferents manifestacions del disseny i les industries creatives per facilitar el debat, la recerca i la presentació de nous projectes i continguts a escala local i internacional.

El dinamisme del sector de les indústries creatives queda palès en el fet que ha estat capaç de crear 43.000 llocs de treball a la ciutat en els darrers sis anys, assolint les 145.819 persones ocupades en aquestes activitat el segon trimestre del 2019 i reduint l’atur en el seu àmbit fins a un 50%. Actualment, l’ocupació total de les industries creatives representa el 13% del total de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona