Societat

Banyoles relliga l’esport inclusiu de la ciutat

L’Ajuntament i el Consell Esportiu comarcal posen en marxa ‘Barris 10’ per unificar la metodologia dels programes socioesportius existents

Les diverses iniciatives que fins ara s’organitzaven a Banyoles per fomentar la inclusió social de la mainada i els joves a través de l’esport s’han ajuntat a Barris 10, un nou programa que relliga totes aquelles activitats per tal que tinguin un mateix patró de metodologia i s’impliquin en la vida del barri. Ho coordinen l’Ajuntament i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i està vinculat al pla d’acció comunitària i inclusiva de la ciutat.

Extraescolar

Les activitats es desenvolupen a la tarda, després de l’horari lectiu, i tenen d’escenari les pistes poliesportives de Sant Pere, la Farga, Canaleta, Can Puig i la Draga. Els projectes d’aquest curs són Esport i barris (una activitat oberta en què no cal inscripció prèvia i que consisteix a entrar en contacte amb diferents disciplines, des de bàsquet fins a hoquei, passant pel bàdminton), Tarda jove (multiesports), FutbolNet (futbol, impulsat per la Fundació del FC Barcelona) i Jocs en dansa (ritme i expressió). Coincidint amb la creació de Barris 10, en el programa FutbolNet s’ha creat un equip format exclusivament per noies. Ara mateix, en tots els programes hi ha uns 270 inscrits i hi treballen vuit monitors, segons van explicar ahir la regidora Ester Busquets i el director del Consell Esportiu, Xavier Batchellí, quan van presentar a la premsa Barris 10 a la pista de Sant Pere.

El salt a la competició

Aquests programes no tenen un objectiu només esportiu, sinó que sobretot es tracta de crear cohesió social i acostar l’esport de base als barris. Tot i això –van indicar–, pot ser una plataforma per posteriorment entrar en els esports federats i competir. En aquest sentit, els promotors volen fomentar que els joves entrin amb més facilitat a les entitats esportives i, per això, miraran d’acollir-se a algun programa d’ajuts europeu que ajudi a finançar-ho, oferint compensacions als clubs.

LA FRASE

L’esport és el pretext per a la integració i per desenvolupar conductes de promoció de la salut
Ester Busquets
REGIDORA DE benestar social


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA