Societat

Concentració de condemna del feminicidi de Terrassa a la plaça de l’Ajuntament

La ciutat decreta tres dies de dol oficial i aquest dilluns es faran concertacions silencioses a tots els barris

El govern convoca un minut de silenci aquest dilluns al migdia davant les seus de l’Institut Català de les Dones a tots els territoris

Més de 200 persones han condemnat aquest diumenge al matí a la plaça de l’Ajuntament de Terrassa el feminicidi que es va produir aquest dissabte al vespre la ciutat. Els veïns de Terrassa han volgut mostrar el seu suport a la família i condemnar el tercer assassinat masclista a Catalunya des de principi d’any. “És un dia molt trist, de dol, de molta ràbia i molt dolor”, ha expressat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. La ciutat ha decretat tres dies de dol oficial i aquest dilluns es faran concentracions silencioses a tots els barris de la ciutat. “No hi havia cap denúncia prèvia ni cap indici, la violència masclista no coneix d’edat i malauradament afecta tots els àmbits de la societat”, ha afegit.

Condemna del govern

D’altra banda, el Govern ha condemnat la mort d’una dona a Terrassa. En un comunicat, l’executiu ha expressat el seu condol a la família de la víctima i ha convocat un minut de silenci per dilluns al migdia davant les seus de l’Institut Català de les Dones a tots els territoris. La consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha dit que la “lluita contra les violències masclistes és una prioritat del Govern” i ha avançat que els propers comptes pactats amb els comuns, que s’han de presentar de forma imminent, reforçaran la partida per combatre-les.

“Hem avançat molt en els darrers anys en la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles, però encara tenim com a societat un camí pel davant i no farem ni un pas enrere”, ha afirmat Budó en un comunicat.

Segons la portaveu de l’executiu, la via per avançar contra la violència masclista és la de la “lluita contra totes i cadascuna de les discriminacions que encara pateixen les dones pel fet de ser dones”.

Budó ha lamentat que encara calgui “lluitar contra postures que neguen” una “violència estructural” que té les arrels “en el masclisme d’una societat patriarcal que situa les dones en una posició de desigualtat respecte dels homes en tots els àmbits”

La consellera també ha recordat que el servei 900 900 120 “és a l’abast de totes les dones per qualsevol situació sobre les violències masclistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES