Societat

El Girona 10 engega desitjant el retorn a la normalitat

La Federació d’Hostaleria destaca que han crescut les reserves aquesta setmana perquè se sabia que ja no plouria

El mercat de la plaça Catalunya no estava a punt per obrir ahir i ho farà avui al matí

La novena edició del Girona 10 va arrencar ahir, l’endemà del desbordament del riu Ter a diversos punts de la ciutat, amb la intenció d’ajudar la ciutat a “recuperar la normalitat el més aviat possible” i reivindicant “més que mai” Girona com a destí “en caps de setmana com aquests en què la gent necessita sortir després d’estar molts dies tancada”, en paraules del president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras. Deixa clar que en cap moment han pensat a suspendre de l’esdeveniment, i que només hi va haver un moment, dijous, que es van plantejar la possibilitat de cancel·lar la part de restauració perquè no hi havia aigua potable, però com que el servei es va restablir, no hi ha problema.

L’esdeveniment va arrencar sense acte d’inauguració, perquè l’Ajuntament havia decretat la suspensió de tots els actes oficials durant 48 hores, i sense que es pogués obrir encara el mercat de la plaça Catalunya, ja que el muntatge va haver de començar més tard del previst a causa del temporal, i ahir a la tarda encara no estava a punt. Segons Carreras, aquest matí ja estarà plenament operatiu.

La resta de les propostes gastronòmiques, culturals, turístiques, d’artesania, esportives, de l’àmbit comercial i hoteler que conformen el Girona 10 es mantenen tal com estaven previstes, amb l’excepció del canvi de localització del partit del Bàsquet Girona, que just s’ha sumat aquest any a la iniciativa. El temporal ha deixat inservible el pavelló de Fontajau i es farà a Palau.

Augment de reserves

Carreras destaca que en els últims dies, coincidint amb el temporal, no hi ha hagut cap cancel·lació, sinó moltes més reserves, segurament perquè la gent ja estava informada que les pluges ja s’haurien acabat el cap de setmana. “Si dilluns teníem entre un 60-70% d’ocupació, avui en tenim una mica més d’un 80%; encara tenim més reserves de gent que ens ha trucat aquests dies”, explica.

Carreras admet que “els danys produïts pel temporal seran durs de passada” tant en el seu sector com en la resta, i per això considera que cal fer l’esdeveniment “més que mai” per ajudar a “aportar riquesa en moments delicats i molt complicats”.

Novetats d’enguany

A banda de la participació del Bàsquet Girona, en l’edició d’aquest any hi ha dos altres aspectes destacats. D’una banda, l’estrena de tres rutes turístiques (Llums de Girona, Llegendes de Girona nocturna i Gerunda: els orígens de la ciutat), que s’afegeixen a nou més que es repeteixen de l’any passat. De l’altra, la implicació del Gremi de Pastissers Artesans de Girona, que per primer cop posen a la venda en alguns dels seus establiments un paquet de cinc xuixos a 10 euros.

Més de 36.000 persones van participar en el sorteig per 118 places d’hotel gratuïtes i 164 entrades al teatre, a més de visites guiades per la ciutat i entrades per anar a veure el Bàsquet Girona i el Girona FC. Cal destacar que durant aquest cap de setmana hi ha entrada gratuïta o a preus especials a museus i es poden comprar entrades a 10 euros per a diferents espectacles de l’Auditori, del Teatre Municipal i per a determinades funcions del Festival Internacional del Circ. També es pot gaudir de diferents fires i mercats al carrer a diferents espais de la ciutat, alhora que de les ofertes a 10 euros o descomptes destacats en restaurants i botigues.

LA FRASE

La ciutat ha de recuperar el més aviat possible la normalitat, la gent ha de tornar a sortir al carrer
Josep Carreras
president de l’ass. d’hostaleria, turisme i restauració de girona

LA XIFRA

80
per cent
d’ocupació hi ha amb les reserves actuals, quan a principis de setmana s’estava entre el 60 i el 70%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona