Societat

El Govern no preveu un ajornament del Mobile

Deixa, però, la suspensió en mans de l’organització

Budó insisteix que cap autoritat sanitària ha recomanat que s’aturi l’esdeveniment

El Govern no preveu un ajornament del Mobile World Congress (MWC): “No estem en aquest escenari”, ha dit la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu. Budó, però, ha deixat la suspensió de l’esdeveniment de telefonia mòbil en mans de l’organització. La consellera ha insistit que cap autoritat sanitària no ha recomanat ni ha fet cap notificació perquè s’aturi el Mobile, com tampoc s’ha aconsellat que no es viatgi a Barcelona. “Tranquil·litat i prudència”, ha receptat Budó, que ha assegurat que el Govern segueix les recomanacions de l’OMS i les autoritats europees, a més d’estar en “coordinació” amb el govern espanyol i l’Ajuntament de Barcelona.

Un total de 14 empreses ja han anunciat la cancel·lació de la seva participació al Mobile pel coronavirus. Les primeres en anunciar que no vindrien a Barcelona van ser la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson i les nord-americanes Amazon i Nvidia. A aquestes se’ls hi van sumar aquest dilluns les xineses Umidigi i Ulefone, les japoneses Sony i NTT DoCoMo i l’alemanya Gigaset. Aquest dimarts les cancel·lacions han continuat amb Intel, la xinesa Vivo i les nord-americanes Amdocs, CoomScope i Panorama Software. Fins ara, tant des de l’organització com des del Govern han mantingut que el MWC se celebrarà del 24 al 27 de febrer com estava previst. En aquest escenari, divendres es reunirà el consell general de GSMA.

La Moncloa diu que es pot celebrar “amb normalitat”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha defensat que el Mobile World Congress (MWC) es pot celebrar amb “normalitat” tot i el coronavirus. Montero ha argumentat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no ha fet cap recomanació de restringir el trànsit de persones. “Els esdeveniments internacionals es poden celebrar amb normalitat”, ha dit aquest dimarts en roda de premsa després del Consell de Ministres. “Hem de dimensionar adequadament la realitat del que passa per no crear una situació en la qual la desinformació ens impedeixi fer un diagnòstic adequat i s’acabin provocant danys col·laterals no necessaris”, ha dit. La portaveu de l’executiu ha remarcat que la situació de risc es manté “baixa” a l’Estat.

Montero ha enviat un “missatge de confiança” així com de “prudència i tranquil·litat” a les empreses que participen al MWC de Barcelona. La portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez ha assegurat que l’organització del MWC ja ha anunciat l’augment de les mesures de seguretat per prevenir el risc de contagi i ha defensat que el sistema de salut pública de l’Estat està “preparat per qualsevol mena de contingència” i és “un dels millors del món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA